Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Creștinul distinge mereu binele de rău. Îl ajută Biserica să facă această distincție și pentru asta avem Biblia, Sf Tradiție, Liturgica și Magisteriul. Dacă avându-le pe acestea tot nu distingem, nu ne vor ajuta nici revelații particulare descoperite sfinților. Să ne gândim la bogatul cel nemilostiv ajuns chinuit de sete și la ce i se răspunde când ar vrea să comunice și celor rămași în viață despre soarta sa.
|
Sigur, daca asa cred catolicii, ca binele se va putea deosebi intotdeauna cu usurinta,atunci nu au nevoie de lamuriri suplimentare. Ortodocsii stiu insa cu cata viclenie va proceda antihristul, incat scris este ca si pe cei mai buni va incerca sa-i sminteasca. Se vor putea vedea semne din cer... dar de la cine vor fi? Cum sa deosebim minuni facute de Dumnezeu, de minunile pe care le va face Antihrist? Dar vad ca nu va puneti prea multe intrebari. Noi insa avem raspunsurile, care ne vor ajuta in ceasurile grele.
Nu te-am intrebat ca sa te jenez intr-un fel, ci am vrut sa stiu daca aveti ceva in plus fata de ortodocsi. Se pare ca nu. Iertare daca te-am deranjat sau suparat cu intrebarile mele.