Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Cred ca este f important, ca in vremuri tulburi, in care nu se mai distinge bunele de rau, ba chiar se confunda, sa fie scrieri ale Sfintilor, care sa fi avut prin Duhul Sfant vedenii, cu privire la vremurile cele de pe urma.
|
Creștinul distinge mereu binele de rău. Îl ajută Biserica să facă această distincție și pentru asta avem Biblia, Sf Tradiție, Liturgica și Magisteriul. Dacă avându-le pe acestea tot nu distingem, nu ne vor ajuta nici revelații particulare descoperite sfinților. Să ne gândim la bogatul cel nemilostiv ajuns chinuit de sete și la ce i se răspunde când ar vrea să comunice și celor rămași în viață despre soarta sa.
Citat:
Nu mi-am putut da seama pentru ce s-au tinut in secret aceste proorocii de la Fatima.
|
Fiindcă așa a cerut Sf Fecioară. O parte dintre proorocii să fie publice, iar o parte secret papal. Ea este "Mater Ecclesiae" și "Regina Apostolorum", deci trebuie ascultată.
Citat:
Sfintii, care sunt de dinainte de Marea Schisma imi sunt cunoscuti; sfintii catolici de dupa, mai putin sau deloc. Ar fi interesant de stiut ce au scris acestia de venirea Antihristului.
|
Materiale în română sunt puține. Dealtfel, subiectul mi se pare periculos, fiindcă se poate aluneca spre curiozitate morbidă. Trebuie să fim mereu pregătiți, ca și când vremurile de pe urmă ar fi iminente. Trebuie să ne rugăm ca și când azi ar fi ultima zi înainte de Ziua Aceea. Dar și să lucrăm ca și când omenirea ar mai avea 1000 de ani de pace.