Citat:
În prealabil postat de sophia
Mie imi plac mai mult ardeii umpluti de post.
Ii umplu cu un amestec de morcov ras, radacina de patrunjel si orez. Pun bulion si vegeta la fiert.
Amestecul il inabusesc putin in ulei, adica il tin putin pe foc, amestecand, cu putin ulei.
Acest amestec il folosesc (fara orez, sau cu putin orez) si la supa de rosii. Este buna vara si este si de post.
Alta reteta romaneasca (n-am auzit de ea in alte tari): salata de vinete. O stiti toti.
Si mai este ceva ce n-am intalnit in alte parti: chiftelute de dovlecei (dulci).
Lumea le face de obicei de aperitiv, ma rog, varianta sarata.
Cele dulci (nu sunt de post):
Dovlecei rasi si storsi de apa, se amesteca apoi cu ou si se adauga faina. Sa ajunga la consistenta unei creme.
Se ia cu lingura si se prajesc in putin ulei (se turtesc putin, ca sa arate mai plat). Cand sunt rumene se cerne deasupra zahar pudra si scortisoara.
Se servesc calde.
Stevia noastra n-am intalnit-o in alte parti (ex. sarmale). Exista un altfel de stevie latino-americana despre care se spune ca este un indulcitor natural bun si se fac studii daca o pot folosi diabeticii (se pare ca ei acest dulce il suport f.bine).
|
Daaa , dovleceii feliati si prajiti cu puntin mujdei de usturoi sunt un deliciu , precum si chiftelutele din dovlecei , morcov , ceapa si verdeata sunt extrem de bune , poate mai bune decat cele cu carne !