View Single Post
Vechi 20.03.2010, 20:07:46
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

"3. Actul sexual intre soti nu este prigonit. Aceasta unire este binecuvantata, dar omul este chemat sa inteleaga ca unirea trupeasca, desi binecuvantata, este o "caracteristica" a omului cazut din rai."

Fraza asta este o contradictie in sine.
Nu mai vreau s-o luam de la capat cu discutia asta, ca nu ma simt bine si oricum nu ajungem la rezultat.
Nu reusim sa ne explicam nic sexualitatea omului, nici de ce relatia sexuala (intre soti) este condamnata si din ea se fac copii in pacat, si dupa ea esti considerat murdar (sa nu te duci la liturghie, impartasit etc.).

Omul cazut din rai...nu mai are voie nimic? Totul este rau si pacat la el.

Omul a vrut sa devina dumnezeu, dar fara Dumnezeu...Pai cum ar fi putut asta?

Nu e nu pricep si gata. Si ce adica a vrut omul, ce insemna pentru el sa fie un dumnezeu? Nemurire stiu ca avea in rai, aveau de toate? Putere poate, putere de creatie si stapanire ca Dumnezeu?

Omul e chemat sa se intoarca in rai? Sau il ia Dumnezeu acolo numai daca ...nu stiu, ca sfant?
Se invarte pisica in jurul cozii.
Nu mai vreau sa stiu nimic. Inebunesc. Raman asa cum sunt si nu mai intreb, nu mai citesc. Imi face mai rau.
Cat va admir ca pricepeti ceva! Ca o fi corect, nu stim. Dar macar pe voi nu va cearta nimeni (ca pe mine).