Subiect: hmm... help?
View Single Post
Vechi 16.03.2010, 11:10:23
angel4ver angel4ver is offline
Banned

Data înregistrării: 13.03.2010
Implicit

Citat:
De ce diferentele? Pentru ca lumea este o batalie intre bine si rau, si daca Dumnezeu a lasat Biserica, a facut si diavolul pseudo-bisericute capcana pentru cei ignoranti si comozi spiritual si multi din pacate nu reusesc sau nu vor sa vada diferenta intre una si alta sau mai rau, iau binele drept rau iar la rau ii zic bine..
da, asta stiu si-mi pare atat de rau ca sunt oameni rai T_T
oricat de dura ar fi realitatea, am sa continui sa o vad, sa o accept asa cum este (chiar daca-mi doresc sa fi fost doar un vis, dar de fapt nu e). o sa am grija!
si oricum, singura persoana de pe lumea asta in care am incredere este si-mi va fi alaturi; nu stiu ce m-as fi facut daca nu ar fi fost langa mine.

Citat:
Inca o data, cunoaste-ti credinta, cunoaste-o si pe a lui (si nu doar din ce iti spune el) si ai sa intelegi de ce exista o prapastie intre cele doua, una pe care nici o dorinta sau ambitie omeneasca nu o poate umple.
problema este ca eu nu mai am incredere in carti; am ajuns sa cred ca orice carte in care se vorbeste despre religie (indiferent de ce religie e), nu stiu care-i adevarul si care-i minciuna. de aia nu mai am incredere in carti si stiu ca nu e bine, dar asta am impresia.
plus ca am auzit ca Biblia a fost modificata (scrisa in asa fel incat sa inteleaga oricine si anumiti termeni care nu trebuiau sa fie modificati au fost schimbati). nu stiu daca-i adevarat sau nu, dar asta am auzit.
si daca Biblia a fost modificata, atunci ce sa mai citesc? :|

Citat:
Daca te ajuta cu ceva, cunosc un caz ca al tau, doar ca ea era la adventisti si el ortodox iar mama ei a incercat sa-l faca si pe el sa treaca la adventisti, cu tot felul de argumente si materiale..
El s-a ambitionat, a cautat, s-a informat sa vada daca ceea ce adventistii spuneau despre credinta lor si credinta lui e adevarat, a purtat discutii peste discutii cu ei (oamenii trebuie lasati sa-si argumenteze punctul de vedere, nu?), iar in final a ajuns in felul asta nu doar sa vada cat de falsa si mincinoasa este credinta adventista ci si sa-si cunoasca cu adevarat propria credinta.
Si mai mult, a convins-o si pe ea ca ceea ce se intampla acolo e gresit, si a trecut la ortodocsi.
Acum sunt casatoriti, au copii impreuna, etc.
asta imi trebuie; cineva care a trecut prin aceeasi situatie ca mine.
daca as avea cum sa vorbesc cu el sau cu ea, ce bine ar fi...
nu vreau sa-l schimb de religie; daca el asta crede bine; eu doar ii spun ce cred, iar el accepta daca vrea, daca nu; dar nu intentionez asta; eu vreau doar sa nu ne despartim din cauza religiei. ba chiar i-am spus, daca e sa ne despartim vreodata, sa fie orice alt motiv, dar nu religia. chit ca sufar...

Citat:
Desigur, daca ti se pare prea mare bataie de cap si vrei sa iei lucrurile mai usor, poti pur si simplu sa "te lasi" "informata" de ei, sa iei drept bun tot ceea ce iti spun, si binenteles, din moment ce le dai aprioric dreptate, sa treci la ei.
E calea cea mai usoara dar dezamagirile, garantat nu vor fi putine.
dupa cum am mai spus, NU am de gand sa-mi schimb religia, oricate probe si carti mi-ar da cineva, nu-mi schimb religia. asa m-am nascut, asa mor si asta este.

Citat:
Pai si ce o sa faceti, unu se duce la biserica sambata, unul duminica, sau va duceti amandoi sambata, apoi iarasi amandoi duminica, cat crezi ca o sa tina asa ceva pana unul din voi va spune "Gata". Sa nu care cumva sa incercati sa va influentati unul pe altul in aceasta faza si sub presiunea "iubirii" unul dintre voi sa cedeze si sa treaca in cealalta barca. Nu o sa tina, poate decat pentru o vreme.
nu e ca si cum m-am dus duminica de duminica la biserica; ma duceam cand simteam nevoia si nu mai faceam fata din cauza unor probleme; si nu trebuie sa ma duc doar duminica; eu ma duc de fiecare data cand simt nevoia; daca simt nevoia sa merg zi de zi, merg; daca simt nevoia sa ma duc odata la 2 zile sau cand mi se pune pata (indiferent ca sunt obosita sau nervoasa sau trista) tot ma duc. pentru ca de fiecare data cand ma duc la biserica, ma rog, ma descarc (am momente cand si plang) si ma simt bine dupa aia; stiu ca m-am linistit si mi-am revenit.
si din cate stiu eu, nu e ca si cum ar fi obligati sa mearga; se duc cand vor, nu? asa e la orice religie, din ce-am auzit.
ramane de vazut. momentan trebuie sa ne vedem de scoala, sa ne gasim un servici si apoi mai discutam.
multumesc pentru opinii, inca odata ^_^
Reply With Quote