View Single Post
Vechi 14.03.2010, 22:33:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Eu eram mica atunci.. conteaza si opinia mea?

Imi amintesc ca din cauza ca nu existatu programe tv (decat seara, nimic de vazut), din cauza ca in general nu prea aveai ce face (ba se mai lua si curentul).. parintii mei petreceau mult timp cu noi in fiecare seara. Faceam temele impreuna (acum am si eu copil, ma mir cata rabdare aveau cu temele noastre). Si cand nu faceau teme cu noi, in general citeau.

Nu ma pricep, dar cred ca totusi in comunism familia nu era lasata de izbeliste. Primeai casa, primeai serviciu, existau programe de ingrijirea copiilor (eu am fost o vreme intr-un program care ar fi echivalentul "after-school" modern). Ma indoiesc foarte mult ca erau adevarate lucrurile pe care le pretind unii: ca femeile erau "obligate" sa faca copii (dar care o fi menirea lor?!), si nu aveau cu ce sa-i hraneasca. Povesti.. cred ca era vorba de femei "emancipate" (dar cu educatie indoielnica) care s-au trezit "doamne" la oras.. vroiau cariera, birou, socializare.. nu copii.

(Acum chiriile apartamentelor sunt astronomice, serviciul nu este stabil, oamenii sunt descurajati in a avea copii etc... nu vad sprijin acordat familiei.)
Reply With Quote