Subiect: hmm... help?
View Single Post
Vechi 14.03.2010, 15:16:09
angel4ver angel4ver is offline
Banned

Data înregistrării: 13.03.2010
Implicit

postavarul: multumesc mult. eu te-am inteles si-mi cer scuze daca m-am exprimat gresit la partea aia; credinta si caracterul prietenului meu o stiu doar eu [si cei apropiati, logic]; m-am exprimat eu gresit aici,imi cer scuze. cat despre doctrina adventista, dupa cum am mai spus: am auzit si pareri pro, dar si contra si crede-ma ca nu suport cand ii aud pe cei contra/pro ca toti avem tendinta sa spunem "religia noastra" sau "noi" ca deh, asa ne-am obisnuit/invatat; si ma doare, pentru ca de cand sunt cu el (si de cand am aflat mai multe lucruri si m-am apropiat foarte mult de Dumnezeu) am ajuns sa cred ca mai bine era o singura religie (cum am fost inainte de Marea Schisma -si nici aici nu stiu prea multe lucruri, dar o sa mai aflu) si sa credem toti in acelasi Dumnezeu [pentru ca este unul singur, dar cum fiecare religie are regulile/traditiile ei, asa au si un nume pe care i-l da Tatalui Nostru]. ma rog...

mihnea: multumesc pentru ca mi-ai explicat; acum inteleg mai bine cum stau lucrurile cand vine vorba de Botez. nu e vorba ca ne desparte cand vorbim de religie, dar nu vreau eu sa ma mai gandesc la cum ar fi viitorul fara el (pentru ca am pus suflet in relatia asta inca de la inceput; e total diferit fata de toti iubitii pe care i-am avut -si nu am avut decat vreo 2,3 care m-au dezamagit profund si nu vroiau decat sex si nimic mai mult- si a fost singurul care m-a inteles pe deplin si m-a acceptat asa cum sunt, cu bune si cu rele ca nu sunt un om perfect -si eu nu cred in perfectiunea omului; pentru mine, doar Dumnezeu este perfect- asa, revenind, deci am pus suflet si daca o sa se ajunga la despartire, am sa sufar mult pentru ca sunt si o persoana care pune suflet si sincera) si nici el nu vrea sa ma vada plangand si preferam sa vorbim decat atunci cand am eu o nelamurire legata de adventism.
am fost la el acasa, am stat cateva zile cu el sub acelasi acoperis, cu familia lui si pot sa spun ca sunt oameni cat se poate de normali. doar cateva deosebiri (ca nu au icoane, cruci; sau ca nu mananca carne de porc; sau ca Sambata se odihnesc si merg la biserica), dar in rest... sunt ca toata lumea. am vazut asemanarile si deosebirile dintre adventisti si ortodoxi si tot mai am de aflat si vreau sa aflu (De aia am si decis sa deschid topicul si sa intreb).
am incredere in Dumnezeu si stiu ca nu o sa ma lase, dar nu e doar o simpla coincidenta (pentru ca seamana cu mine la multe chestii, la unele teme gandim la fel si imi aduce intr-un fel aminte de tatal meu, care a murit acum cativa ani ^_^) si nu cred ca Dumnezeu mi l-a adus in viata mea degeaba. apoi, stiu ca va fi bine, dar ca va trebui sa trec peste multe hopuri ca sa ne fie bine la amandoi si e si el constient de asta.
ba chiar cand m-am enervat de am plans mult in ziua aia (mentionez ca avem o relatie la distanta si oricat de urate ar fi unele pareri -din partea cunostintelor- avem incredere unul intr-altul si relatia noastra se bazeaza pe sinceritate si incredre ^_^ deci nici prin cap nu-mi da ca el ma inseala sau invers) i-am venit cu argumente: cum o sa arate viitorul daca cu ajutorului Lui Dumnezeu o sa ne casatorim. se poate rezolva si cu mancarea, petrecerile (desi eu nu sunt genul care sa mearga in discoteci -nu le suport- sau sa mearga la orice petrecere -prefer una in care sunt 4,5 persoane pe care le cunosc si sa ma simt bine decat sa merg intr-un loc unde sunt 20 de insi si nu stiu decat unul-), cu sarbatorile si cu curatenia; dar, ce-i drept, problema ar fi copilul, dar i-am spus asta si pot sa o spun oricui:va exista si o solutie pentru asta; eu cred si stiu ca Dumnezeu nu o sa ne lase si o sa aibe grija de amandoi.
da, stiu ca o sa fie greu, dar am ales si am decis ca o sa trec peste orice; Dumnezeu e langa mine, Maicuta Domnului are grija de mine (Si de familia mea). O sa trec, pentru ca am credinta in Dumnezeu. O sa sufar, dar o sa fie bine. Nu vreau sa ma gandesc la despartire (scuzati-ma daca v-am zapacit cu tot ce-am zis pe aici, sper sa fi inteles mesajul meu).

VladCat: hmm, nu m-am referit chiar la asta, dar sa zicem. oricum, iti multumesc pentru ca ai raspuns. ma refeream mai mult la oameni, in general, nu la religia in sine. da, las relatia noastra in mainile lui Dumnezeu si de aia nici nu vreau sa ma gandesc la despartire.
Citat:
El vrea fericirea absoluta pentru amandoi si nu vrea sa suferiti catusi de putin decat daca e singura cale spre acea fericire.....
, da, sunt de acord cu tine!
multumesc pentru incurajare.
Reply With Quote