View Single Post
Vechi 13.03.2010, 14:16:26
macsim
Guest

Implicit

Parerea mea este ca "nu judecati" inseamna "nu lua omul si-l arunca intr-o cutie, cu o sentinta definitiva pusa de tine pe fruntea lui". Pentru ca nici un om de pe lumea asta nu este indreptatiti sa "execute" pe cineva. Pentru ca nimeni nu este indreptatit sa dea cu piatra. Acest gen de judecata este pacat.
Din pacate vad foarte multa judecata aici pe forum. Nu se poarta doar discutii ideologice, ci ne impachetam unii pe altii, punem etichete pe fruntile celorlati si cu convingerea superioritatii personale ii aruncam in sertarele propriilor prejudecati.
De ce nu trebuie sa-i judecam pe altii? Pentru ca ar trebui sa grijim de barnele din ochii nostri si nu de aschiile din ochii altora, precum ne invata Domnul nostru. E ciudat, cat de crestini si cristocentrici ne credem si cat de putin tinem cont de invataturile Celui care sustinem cu mandrie ca ii apartinem, unii mai mult decat altii ... Mi se pare demagogic, asta apropo de judecata ... :-)
Si eu cred in puterea exemplului. Este o vorba englezeasca, ce spune ceva de genul: "nu aud ce spui despre tine, pentru ca sunetele cuvintelor tale sunt acoperite de zgomotul atitudinii tale." Nu pot afirma despre mine ca as cunoaste adevarul, daca el nu se reflecta in viata mea. A fi crestin nu inseamna a cita versete biblice si a da exemplu vietile altora. Ce facem cu trairea lucrurilor pe care le strigam cu atata furie uneori?
Reply With Quote