View Single Post
Vechi 10.03.2010, 20:07:56
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Problema este ca lipseste o opozitie ortodoxa, orice idee acum este respinsa din start ca venind din partea unei lumi laice..

Dar daca le-am arata ca nici cei "aproape 90%" din ortodocsi nu sunt de acord si ca e nevoie de o consultare mai larga?

Si inca pluteste un mister in privinta sursei exacte a banilor ce urmeaza a fi investiti..
Sansele sa se faca referendum sunt nule, pentru ca multi din cei presupusi 87% ortodocsi ar vota contra (din varii motive) si BOR stie asta. Ori, 87% suna foarte bine (chiar daca e neadevarat) si ar vrea sa fie singura cifra auzita in Romania, cand e vorba de "turma" BOR, in nici un caz scorul de la un (improbabil) referendum, care ar fi (probabil) cu mult sub 87% "pentru".

Finantarea se va rezolva. Or sa dea drumul la constructie, vor ramane fara bani, si Statul va pompa suficient cat sa se termine, mai ales in preajma alegerilor, cand vor avea nevoie de voturile in plus aduse de imagine de "bun crestin" si de preoti transformati in agenti electorali.

Miza cea mare e in acest moment, dupa parerea mea, demararea lucrarilor. Odata incepute, presiunea pe politicieni pentru ca aceasta biserica sa fie terminata va fi imensa, si sunt sigur ca vor gasi bani, chiar daca vor da afara profesori pentru asta, si vom ramane fara pansamente in spitale.

Nu cred ca in acest moment proiectul mai poate fi oprit. Nu inteleg de ce vor sa o construiasca, sincer, dar ma rog, asta e. Cred ca asta va dezamagi pe multi ortodocsi moderati, cu capul pe umeri, deja satui de comportamentul preotilor si de lacomia lor, care se vor indeparta de BOR. Da, catedrala va fi folosita, probabil va fi aproape plina duminica, la slujba, in parte datorita faptului ca va fi, multa vreme, o noutate. Dar realitatea ramane aceeasi: 400 milioane de euro pentru o biserica.

In conditiile astea, BOR chiar nu poate sa se planga ca pierde credinciosi in favoarea "sectantilor".
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote