Citat:
Faptul ca s-a constatat ca exista constiinta dovedeste ca exista suflet, nu ca sufletul e material.
|
Astept link catre studiul care a dovedit ca exista suflet. Mai mult, te rog sa imi spui ce intelegi prin suflet, ca sa stim despre ce vorbim.
Citat:
Tendinta de crestere a religiozitatii din România nu are legatura cu criza ci cu descoperirea credintei de catre tineri si oameni care au fost privati de ea în perioada comunista.
|
Sa fim seriosi, nu stiu cine a fost privat de religie in perioada comunista, pe mine ma ducea bunica-mea la biserica in mod regulat, si ea merge in fiecare duminica. Mai mult, ce fel de privatiune e aia daca la primul recensamant au iesit peste 95% credinciosi? Ori ea nu e existat, ori a fost ineficienta.
Nu cred ca lumea se intoarce spre credinta, mai ales ca in acest moment credinta in Romania e ilustrata de opulanta popimii, de biserici care se construiesc pe orice spatiu verde prind, si prin proiectul unei catedrale de tip mall. Daca BOR o tine tot asa, ma astept ca multor ortodocsi din aia 87% sa li se faca lehamite de biserica lor.
Citat:
Ba sigur ca este o corelatie, cu cat omul este mai bine imbuibat, cu atat mai leste uita de Dumnezeu si se indreapta spre crima, sinucidere, homosexualitate, avort, pedofilie, etc. si mai rau, le considera chiar semn al progresului social.
|
Nu o sa discut despre homosexualitate, pentru ca nu am o problema cu ce face fiecare, si cu cine, atata timp cat e consensual. Cam la fel cu sinuciderea. Pedofilia se intampla din greu in BC, unde numai de ateism nu se poate vorbi.
In Romania, tara ortodoxa, cum mi se explica aici pe forum, in 1.200.000 de familii, femeile sunt abuzate (batute) in familie:
http://www.9am.ro/stiri-revista-pres...ii-femeie.html
Cam cati dintre sotii aia crezi ca s-au declarat ortodocsi la recensamant?
Citat:
Iar daca vrei sa faci o varza din toate religiile si sa amesteci superstitiile africanilor sau politeismul indienilor cu crestinismul, s-ar putea sa-ti iasa pasienta.
|
Era vorba de religiozitate, deci studiul a amestecat, nu eu. Religiile oricum au pattern comun, usor vizibil, numai adeptii unei anumite religii cred ca ei sunt unici.
Citat:
Dar totusi daca vrei sa fii mai obiectiv si sa dai dovada de ceva mai mult discernamant, n-ar trebui sa inghiti astfel de "corelatii statistice" pe nemestecate.
Nu degeaba spunea cineva ca sunt trei feluri de minciuni, in ordinea gravitatii:
1. minciuni
2. minciuni nerusinate
3. statistici
|
Te invit sa vii cu statisticile care sustin punctul tau de vedere, presupun ca le poti gasi cu usurinta. Fara date sau exemple clare, putem vorbi pana maine dimineata si sa nu ajungem la o concluzie.
Citat:
Pai ma uit in jurul meu si ?, vad manastiri si biserici care inca stau inalte, cu o cruce ortodoxa pe acoperisul lor. Ce mai este de spus sau de explicat ?
|
Nimic, in afara de faptul ca probabil traiesti inconjurat de oameni asemeni tie, si nu ai idee ca sunt o groaza de oameni in tara asta care au alte pareri fata de tine. Mai mult, sunt la fel, multi ortodocsi cu care nu ai cadea de acord apropo de multe probleme religioase. Da, sunteti o majoritate, dar mult mai pestrita decat ai vrea sa crezi.
Citat:
Konijiro ai facut tu vreun sondaj de opinie general,de care nu stiu eu, prin care ai ajuns la concluzia ca sunt mai multi atei decat ortodocsi in Romania ? Daca nu, cata-ti de treaba si nu mai baga de geaba dume pe forum.
|
Este evident ca religiosii sunt mai multi decat ateii, dar asta nu impiedica Statul sa bage mana in buzunarul ateilor ca sa iti construiasca tie biserici.
Asta e forum public, asa ca pana nu scrie la reguli "interzis ateilor", sau pana nu ma plictisesc eu sau gasesc altceva de facut, o sa mai stau un pic, chiar daca te deranjeaza.