View Single Post
Vechi 08.03.2010, 22:28:00
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Ma baiatule, a crede ca piatra, apa sau alte materiale pot ajunge sa aiba sentimente e o prostie. Chiar daca elementele ar fi aranjate altfel în ele.
Cercetarile facute in domeniu au aratat ca se poate, deci eticheta "prostie" vine ori din necunoastere, ori dintr-o lipsa de disponibilitate in a accepta dovezile respective. Oricum ar fi, parerea ta apropo de ele nu le invalideaza.

Mai ales atata timp cat alternativa propusa de tine e sustinuta de zero dovezi, deci poate fi respinsa tot cu zero dovezi.

Citat:
Studiul respectiv era din 2005, nu din perioada crizei. Dar presupunând ca ar fi fost în perioada crizei ar fi trebuit ca în toate tarile sa existe o crestere asemanatoare a religiozitatii pe care tu o atribui doar României.
Repet, pentru 87% ortodocsi (cifra falsa, sau ma rog, manipulatoare), 2% nu mi se pare o tendinta.

Iti zic de 8 din 11 ===> imi zici ca e irelevant, si ca nu exista corelatie
Imi zici de 2 (doi) % ===> implica o corelatie.

Cine a atribuit cui? Eu am sustinut ca in general Europa se laicizeaza, tu ai venit cu articolul ala sa imi dovedesti ca de fapt oamenii se intorc spre religie (discursul politicienilor, mai exact).

Mi-a scapat faptul ca e din 2005, dar si daca era din 2009, si prezenta in biserica era mai mare pe peste tot in Europa, asta ar insemna doar ca mersul la biserica e o reactie la o situatie data (criza). Unii oameni merg la biserica, altii emigreaza, altii se apuca de baut. Odata situatia respectiva disparuta, reactiile oamenilor vor disparea si ele.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote