View Single Post
  #17  
Vechi 08.03.2010, 21:56:08
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Mesaje: 624
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Mie imi plac cei moldovenesti, copti.
Sunt de post?
Ce fel de aluat au?


Si eu ii prefer pe cei moldovenesti. Sunt super si sunt si de post.

1 kg de faina, 30 gr drojdie, 1/2 lingura de sare, 1 plic zahar vanilat, arome, apa (calduta) cat cuprinde. Se framanta aluatul, se lasa sa creasca apoi se formeaza opt-urile.
Separat, se face un sirop din 100 gr zahar, 50 gr apa care se fierb pana se topeste zaharul. Se ia siropul de pe foc si se adauga 200 gr miere de albini.
Cu jumatate din acest sirop se ung mucenicii inainte de a-i baga la cuptor.
Dupa ce s-au copt, se ung din nou cu sirop si se au prin nuca macinata.
Sunt deliciosi si nu sunt grei la stomac (ca cei fierti)
__________________
"Inima infranta si smerita, Dumnezeu nu o va urgisi..."
Reply With Quote