View Single Post
Vechi 19.04.2006, 22:53:39
Eugen Eugen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de irina77
Fratilor,
va deranjez si eu cu o problema: am vazut pe situl Pro-Vita -filiala Craiova niste brosuri exceptionale pentru apararea vietii. Sunt la obiect, usor de multiplicat si distribuit, pe teme specifice. Aceste brosuri au prins deja de minune (cel putin la noi in oras) in randul preotilor, profesorilor de religie, dar si a oamenilor "simpli", sa zicem. Ma gandeam la niste brosuri intr-un format asemanator, dar anti-secte si pentru apararea Ortodoxiei. Care pot fi puse chiar in cutia postala, asta asa, ca sa luam exemplu de la sectanti... Chiar daca n-avem noi conditiile lor grafice, ca pe noi nu ne sponsorizeaza Occidentul... Intrebarea este urmatoarea: ce carti bune cunoasteti impotriva sectelor?- ca sa ne inspiram. Era una ceva cu "Imparatia ereziilor..." dar nu-mi amintesc exact titlul - poate ma juta cineva.
Toate cele bune.
Daca nu ma insel, parintele Arsenie Papacioc spunea ca sectele ne fac un mare serviciu, pentru ca aduna lemnele uscate ale Bisericii Ortodoxe, care si-asa sunt bune doar de foc. Asa ca, pana la pericolul sectar, ar trebui sa-si cunoasca si sa-si traiasca credinta. La ce foloseste avertizarea, daca traiesc in pacate cumplite pe care nu le fac nici paganii? Vor avea impresia ca religia lor e mai buna, pentru ca le permite sa traiasca in pacat. Cei care au mai fost pe la tara, poate au observat ca duminica se lucreaza cel mai bine pamantul, iar biserica e goala. Si apoi se vaita ca le-a luat apa agoniseala de-o viata.
Cred ca la asta ar fi bine sa ne gandim, la o brosura care sa contina principalele puncte de credinta si indatoririle lor de crestini ortodocsi.
Reply With Quote