Citat:
În prealabil postat de bmd
De curind am auzit termenul de "teoristi crestin-ortodocsi"...incep sa-l inteleg!
|
Ma gandesc ca probabil toti suntem intr-un fel victimele manipularii prin mass-media, inclusiv in ceea ce priveste intelegerea terorismului ... Cat despre asocierea cu ortodoxia, intra aici si 'decadenta' (apararii Ortodoxiei si a valorilor ei) in raport cu (aprenta) iubirea celor ce promoveaza toleranta? Ca totusi, toleranta, asa cum ne invata sfintii recenti care au avut de-a face cu ea, nu este un echivalent al iubirii crestine. Dimpotriva.
Cat priveste threadul, reiau (inclusiv cu riscul de a parea teorist :), ideea dintr-o alta postare):
"Aceste gânduri amare ne-au fost inspirate de frenezia cu care, la 8 martie, 2007, românii, femei și bărbați, au petrecut nebunește, aflându-se în a treia săptămână a Postului Mare. Acesta este postul Jertfei pe Cruce și al Învierii Mântuitorului, etapă esențială de pregătire pentru urmarea lui Hristos în veșnicie, de înfrânare a poftelor și abținere de la păcate, iar noi ne-am întrecut în a face daruri scumpe, felurite flori, ne-am aprins simțurile și afectele, am mâncat carnea cea mai bună, am băut alcool fără opreliște, am dănțuit, am desfrânat, am vorbit toate măscările și răutățile posibile, am chiuit și ne-am bucurat. Televiziunile comerciale anunțau cu o săptămână înainte că, pentru ziua de 8 martie, toate locurile în restaurante și locarne au fost deja reținute prin precomenzi. Eram în plin post și noi am acontat toate, absolut toate locurile pierzării! Ați mai văzut cumva creștini îmbrăcați în sac și cu cenușă pe cap?!! Dar păgâni, dezmărginiți în orgii, ați văzut?"
http://doarortodox.wordpress.com/201...a-de-8-martie/
Doamne ajuta!, spor duhovnicesc si iertare daca am suparat cumva doamnele.