View Single Post
Vechi 07.03.2010, 17:42:05
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
1 Cor.11.18 "Căci mai întâi aud că atunci când vă adunați în biserică, între voi sunt dezbinări, și în parte cred. 19. Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați. "
2 Tes.3.6 "Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după predania pe care ați primit-o de la noi. "

Asta pentru orice sectant care crede că prin el "lucrează Domnul Isus", dincolo de Biserica lui Hristos și în contradicție cu Ea adesea. Și în plus de asta își arogă libertatea de a-și întemeia propria "biserică" creștină după dogmele și după doctrinele dorite de orgoliul său bolnav.
,,predanie,,(paradosis) inseamna: dispozitie scrisa, invatatura, principiu,... transmisa.

,,2Tes 3:11 Pentru că auzim că unii de la voi umblă fără rânduială, nelucrând nimic, ci iscodind.,,
Fara randuiala ne scrie ca sunt cei care nu lucreaza, si se amesteca in treburile altora barfind, mintind, agitand,...

Referitor la Corinteni si dezbinari aici este vorba despre Cina Domnului, si dezbinarea, diferita, discrepante,... cu privire la cina, mancare, betie,... si fac de rusine pe cei ce nu au nimic, probabil pe cei saraci. Il pun pe tot ca se vede despre ce este vorba.

,,1Cor 11:18 Mai întîi de toate, aud că atunci cînd veniți la adunare, între voi sînt desbinări. Și în parte o cred,
1Cor 11:19 căci trebuie să fie și partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiți buni.
1Cor 11:20 Cînd vă adunați dar în acelaș loc, nu este cu putință să mîncați cina Domnului.
1Cor 11:21 Fiindcă atunci cînd stați la masă, fiecare se grăbește să-și ia cina adusă de el, înaintea altuia; așa că unul este flămînd, iar altul este beat.
1Cor 11:22 Ce? N'aveți case pentruca să mîncați și să beți acolo? Sau disprețuiți Biserica lui Dumnezeu, și vreți să faceți de rușine pe cei ce n'au nimic? Ce să vă zic? Să vă laud? În privința aceasta nu vă laud.
1Cor 11:23 Căci am primit dela Domnul ce v'am învățat; și anume că, Domnul Isus, în noaptea în care a fost vîndut, a luat o pîne.
1Cor 11:24 Și, după ce a mulțămit lui Dumnezeu, a frînt-o, și a zis: „Luați, mîncați; acesta este trupul Meu, care se frînge pentru voi; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea.”
1Cor 11:25 Tot astfel, după cină, a luat paharul, și a zis: „Acest pahar este legămîntul cel nou în sîngele Meu; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, oridecîte ori veți bea din el.”
1Cor 11:26 Pentrucă, oridecîteori mîncați din pînea aceasta și beți din paharul acesta, vestiți moartea Domnului, pînă va veni El.
1Cor 11:27 De aceea, oricine mănîncă pînea aceasta sau bea paharul Domnului în chip nevrednic, va fi vinovat de trupul și sîngele Domnului.
1Cor 11:28 Fiecare să se cerceteze dar pe sine însuș, și așa să mănînce din pînea aceasta și să bea din paharul acesta.
1Cor 11:29 Căci cine mănîncă și bea, își mănîncă și bea osînda lui însuș, dacă nu deosebește trupul Domnului.
1Cor 11:30 Din pricina aceasta sînt între voi mulți neputincioși și bolnavi, și nu puțini dorm.
1Cor 11:31 Dacă ne-am judeca singuri, n'am fi judecați.
1Cor 11:32 Dar cînd sîntem judecați, sîntem pedepsiți de Domnul, ca să nu fim osîndiți odată cu lumea.
1Cor 11:33 Astfel, frații mei, cînd vă adunați să mîncați, așteptați-vă unii pe alții.
1Cor 11:34 Dacă-i este foame cuiva, să mănînce acasă, pentruca să nu vă adunați spre osîndă. Celelate lucruri le voi rîndui cînd voi veni. ,,