Citat:
da, poti avea sentimente daca vrei, dar înseamna ca nu esti consecvent cu ideea potrivit careia totul e materie.
|
Iti multumesc pentru permisiune
Ceea ce nu vrei sa intelegi, probabil pentru ca ti se pare de neinteles, cam ca evolutia, e ca
poti avea sentimente si in absenta credintei in suflet. Ca nu iti place tie ideea, asta e alta treaba.
Citat:
Uite aici explicatiile din cele mai noi dictionare, sensul e acela de etatizare:
http://dexonline.ro/definitie/seculariza
Eu înteleg ca tu vrei sa folosesti sensul din engleza, dar în româna lipseste acest sens.
|
Esti fantastic. Iti dau paste la definitie din dictionar, iti dau sursa, tu nu, ca nu e corect. Sa inteleg ca vocabularul limbii romane se limiteaza la ce accepti si cunosti tu? Pe cand un thread cu credinta in dictionare?
Citat:
Nu este legatura între situatia materiala si religiozitate. SUA sunt unul din cele mai religioase state majoritar crestine (apropo, religiozitatea e în crestere si acolo).
|
SUA este o exceptie, nu o regula. Ia articolul ala pe care mi l-ai dat, in care imi atragi atentia ca sunt inconjurat de ortodocsi, si vezi ce alte tari sunt religioase, asa, ca Romania. Si ce nivel de trai au.
Citat:
Indiferent de scopul pentru care politicienii au aceasta atitudine, este un reviriment al religiei inclusiv în viata politica deci trendul de laicizare de care vorbeai poate fi foarte bine o profetie gresita.
|
Mi se pare foarte important motivul pentru care politicienii umbla cu religia in gura. In cazul asta, motivul e cat se poate de lumesc, nu au avut vreo revelatie. Sau cel putin, nu una religioasa.
Dupa cum spuneam, e exemplul clasic de folosire a religiei pentru cresterea capitalului de imagine (adica pentru prostirea maselor, sau cel putin a celor care se lasa prostiti, cam ca religiozitatea lui Vadim Tudor). Si din nou o spun, daca as fi religios, nu l-as vota pe ala.
Pentru ca discursul religios al politicienilor sa se transforme intr-o crestere a numarului de oameni religiosi e nevoie de mult timp, si de mult mai mult decat de un discurs. Mi se pare mai probabil ca Europa sa devina musulmana, cum zicea Alin, inainte ca sa devina iar crestina.