Citat:
În prealabil postat de mary-boo
am vorbit cu un baiat aproape un an...care era inchis... cunoscandu-ne de afara...de zile si m-am rugat la dzeu pentru ca ne certam mereu...[...] am renuntat la mine pentru el...ii suportam tote iesirile...si taceam si strangeam toate problemele in mine...luam calmante de am ajuns pana la urma la spitalu de pshiatrie...ca nu mai puteam si tot ...nu-i ziceam ca sa-l protejez....iar el ma iubea cum....simt ca ma sfarsesc si nu stiu ce sa fac...pe ce drum sa o iau..parca nu mai am nici un rost nikaeri p lumea asta...
|
mary-boo, in loc de pastile calmante (care, oricum, pot crea dependentza, in timp), mai bine incearca sa bei ceaiuri calmante, din plante (de sunatoare, de tei etc). In primul rand, capul sus, nu trebuie sa te lasi prada disperarii. Nu e un capat de lume. Ai toata viata inainte. Priveste cu mai mult optimism catre viitor. Lumea nici nu incepe si nici nu se termina la acel baiat. Vba cantecului compus de Marius Tzeicu: 'Viata merge zambind inainte, viata vindeca ranile toate, viata fuge de singuratate'...
Si incepi sa mergi pe la bis., spovedeste-te si impartaseste-te (daca preotul iti va da voie), participa la slujbe (la Sf. Liturghii, la slujbe de Masluri, care sunt pt. vindecare trupeasca si sufleteasca - iti vor aduce liniste, impacare si alinare sufleteasca, iti vor vindeca zdrobirea inimii si te vor ajuta sa depasesti acest moment nefericit din viata ta). Tine si o candela aprinsa in casa.
De asemenea, citeste carti care iti vor distrage atentia si refugiaza-te in activitati care te vor ajuta sa uiti repede trecutul (de ex. citeste, invata o lba straina, gateste, fa-ti un blog unde sa postezi retete culinare etc, intra pe site-uri de socializare unde poti cunoaste pers. noi/lume noua si legat prietenii, fa fotografii frumoase, fa curat prin casa, fa sport, gaseste-ti ceva de lucru, alearga prin parc, mergi la plimbari in aer liber, la munte, viziteaza bis. si manastiri etc). De ex. 3 recomandari de carte ortodoxa care ti-ar putea fi de ajutor: 'Spovedania si vindecarea sufletului' & 'Psihoterapia ortodoxa - Stiinta Sfintilor Parinti' de mitrop. Hierotheos Vlachos & 'Cum sa biruim deprimarea. 153 de sfaturi practice din invatatura Sfintilor Parinti' - editura Sophia; s.a.
Si inca ceva: incearca sa intrerupi (sau macar sa raresti) orice legatura cu 'prietenul lui', familia sau amicii baiatului cu pricina, care te-a ranit; incearca astfel sa te detasezi de el emotional, si o sa vezi ca o sa-ti fie mult mai bine. Si mai retine inca un lucru: 'Ceea ce nu te omoara, te face mai puternica'.
Si roaga-te, cu post, citeste acatiste si paraclise etc, sa te ajute Bunul Dumnezeu si Maica Domnului, sa poti trece cu bine de starea in care te afli si sa-ti gasesti adevarata soarta si drumul cel bun, in viata, pt. sanatate, reusite si realizari etc, dar in acelasi timp, nu uita ca mereu sa Ii multumesti Bunului Dumnezeu pt. tot ajutorul primit, pt. toate binefacerile si purtarea de grija.