View Single Post
Vechi 06.03.2010, 00:04:55
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Sub ce forma se afla Iisus in Rai?Ca jertfa(Mijlocitor) si ca Dumnezeu(primitor)?As vrea sa se vorbeasca mai dezvoltat despre aspectele astea.
-Iisus s-a jertfit o data pentru pacat.
-Nimic pacatos si necurat nu va intra in Imparatia cerurilor
-In viata de veci trupurile se vor trasfigura si indumnezeii
-Judecata pacatosilor e facuta deja
Deci toate acestea ma fac sa cred ca Iius se afla in Rai mai ales ca Dumnezeu,ca Imparat,

Cred ca ramane si o mijlocire,dar nu pentru pacat,caci acela nu va mai exista,ci o mijlocire intre ceata sfintilor sai si Dumnezeu Tatal.Deocamdata doar Iisus este singurul chip vazut al lui Dumnezeu pe care il cunoastem.In rest nimeni nu a vazut vreodata pe Dumnezeu.Asa ca Dumnezeu in trup ,Fiul,ramane singurul catre care ne vom putea inalta cu prioritate privirea.
Acestea sunt cumva dupa Judecata (zic si eu in nepriceperea mea)

Totusi la Judecata ,Domnul sau ingerii sai au un puternic rol de mijlocire dupa cum e scris:
"Daca a-ti dat sa manance,sau sa bea,sau a-ti imbracat,sau a-ti vizitat unul din acesti micuti,Mie mi le-ati facut"
Adica Domnul va acorda indulgenta Sa,tuturor celor ce au acordat-o fratilor lor,ca si cum i-ar fi acordat-o Lui.Deci El va fi un Judecator care insa a fost parte la acele intamplari din viata noastra
Reply With Quote