Citat:
Istoria a dovedit ca umanitatea progreseaza prin catastrofe..
O civilizatie trebuie sa dispara atunci cand se auto-plafoneaza, pentru a putea face loc pentru una superiora.
Plafonarea actuala mi se pare destul de evidenta (nu stiu daca si tie).
Iar faptul ca ne indreptam spre o catastrofa, cred ca la fel, este destul de evident.
Si asta nu pentru ca nu am putea sa o ducem bine cu totii, tehnologic si economic avem toate mijloacele necesare, ci pentru ca ne-am dezumanizat, varfurile societatii in mod special. Si asta nu din cauza religiei ci a umanismului fara Om.
|
Nu sunt sigur daca e vorba de plafonare. As spune mai degraba lehamite si comoditate generale. Progres exista, mai in toate ramurile.
Daca islamul va pune mana pe Europa, crezi ca vei trai intr-un cadru mai "uman" decat ce e in Europa acum?
Citat:
Ce referendum? Ce pot sa faca? Sa-i opreasca sa faca copii? Sa convinga occidentul laicizat sa faca mai multi copii? au contraire, se pare ca propaganda merge cu motoarele la maxim exact in directia opusa.
La cine o sa aiba priza ideile anti-demografice? La musulmani? Ba bine ca nu, tot la mandretea de civilizatie laica.
|
Din cate stiu eu, sunt doua probleme cheie:
- problema imigrarii continue, cauzata de o Europa "deschisa", care s-ar putea rezolva cu ceva legi anti-imigrare, dar votarea lor va necesita "cojones", pe care nu cred ca le au astia acum
- natalitatea la generatiile ulterioare de musulmani, care nu e atat de ridicata ca la primele generatii de imigranti, ar putea fi un factor care, combinat cu alti factori, ar putea ajuta problema
Pana la urma, problema nu e islamul ca religie, ci posibilitatea ca fundamentalismul islamic sa devina dominant. Asta e o problema atat pentru europeni, cat si pentru musulmani.
Citat:
Am mai multa incredere in toleranta musulmanilor decat cea a celor fara Dumnezeu, dupa cum cei din urma au demonstrat cu prisosinta in ultima vreme.
|
Daca e stat musulman, vei fi tolerat. Daca e fundamentalist, vei fi omorat. Cu toate ca probabil nu se va ajunge pana acolo in timpul vietii noastre.
Citat:
Nu neparat.
In cel mai rau caz, pe un ateu il asteapta o moarte fara sens (consolare: in oricare alt context, tot fara sens era), pe crestin martirajul si locul in Rai..
|
Daca dumnezeul tau e atat de drept pe cat credeti voi, mai toti ateii pe care ii cunosc vor fi in rai. Pentru crestinii pe care ii cunosc nu bag mana in foc.