View Single Post
Vechi 05.03.2010, 16:23:46
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
In NT:
Faptul ca diavolul L-a suit pe Domnul pe un munte ca sa-I arate toate imparatiile dovedeste ca pamantul e plat, nu sferic.
Faptul ca pamantul are o margine dovedeste din nou ca e plat.
Faptul ca stelele vor cadea din cer ca smochinele pe pamant la sfarsitul lumii dovedeste ca stelele sunt mult mai mici ca pamantul.

In VT:
Faptul ca la Facere Dumnezeu creaza intai cerul si pamantul arata ca nu exista un sistem solar sau spatiu cosmic.
Faptul ca dupa aceea Dumnezeu separa prin cer apele de deasupra de apele de dedesubt dovedeste ca cerul e doar o copertina si ca pamantul e plat.
Pe mine ma socheaza ca unii ortodocsi citesc biblia ca neoprotestantii cei mai habotnici, zau asa, Traditie.
Pai noi asa citim Biblia? Tu pari persoana cultivata, cred ca stii ce inseamna exprimare literara, simbolica, metaforica etc?
Daca in Facere se scrie ca Dumnezeu a luat pamant si a facut om, inseamna ca avea maini?
Daca in VT se scrie de degetul lui Dumneeu, avea degete? (sfintii parinti interpreteaza degetul lui Dumnezeu ca facand referire la Sfantul Duh, iar mainile din Facere ca fiind Fiul si Sfantul Duh)

Iar in NT: daca Hristos inviat a putut trece prin usi, inseamna ca materia e o iluzie si pentru noi? (vreau sa zic ca diavolul ii putea arata foarte bine toate imparatiile intr-un fel de viziune, asa cum si Moise a vazut de pe muntele Nebo Tara promisa desi nu se vede de acolo - am fost si eu si pot confirma ca nu se vede cu ochiul liber)

Last edited by Fani71; 05.03.2010 at 16:30:55.
Reply With Quote