View Single Post
Vechi 18.04.2006, 22:39:19
Eugen Eugen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de olivia_dea
am intrat acuma prima data pe forumul asta si nu am citit chiar tot ce ati scris da primele le-am parcurs si ma roade o inrtebare credeti ca numa cei cu religia ortodoxa pot ajunge in rai iar toti ceilalti sunt condamnati?stiti crezul celorlalte credinte bazate pe BIBLIE?
Te poti duce f. bine in iad cu Biblia-n mana, oricat de fina ar fi hartia. Biserica Ortodoxa, prin faptul ca nu a taiat si nu adaugat nimic din cele primite direct de la Apostoli, este "...Biserica Dumnezeului Celui viu, stalp si temelie a adevarului" (1 Tim. 3,15) si nu s-a intemeiat pe Biblie si pe interpretarile ei. Cei care, din mandrie, si-au intemeiat credintele pe interpretarile Bibliei, ca si cei ce le urmeaza, sunt direct raspunzatori. Noi nu avem dreptul de a-i judeca si condamna, dar nu putem nici sa-i aprobam. Conditiile mantuirii, dupa conceptia ortodoxa, sunt:
1. Credinta dreapta, nedespartita, adica cea marturisita de catre toti, in toate timpurile si pretutindeni;
2. Faptele bune;
3. Conlucrarea cu harul sfintitor (din Sfintele Taine).
Noi credem ca in afara acestora, mantuirea este f. putin probabila, daca nu chiar imposibila. Cei care cred altfel, e treaba lor.
Reply With Quote