Citat:
În prealabil postat de olivia_dea
am intrat acuma prima data pe forumul asta si nu am citit chiar tot ce ati scris da primele le-am parcurs si ma roade o inrtebare credeti ca numa cei cu religia ortodoxa pot ajunge in rai iar toti ceilalti sunt condamnati?stiti crezul celorlalte credinte bazate pe BIBLIE?
|
Te poti duce f. bine in iad cu Biblia-n mana, oricat de fina ar fi hartia. Biserica Ortodoxa, prin faptul ca nu a taiat si nu adaugat nimic din cele primite direct de la Apostoli, este
"...Biserica Dumnezeului Celui viu, stalp si temelie a adevarului" (1 Tim. 3,15) si nu s-a intemeiat pe Biblie si pe interpretarile ei. Cei care, din mandrie, si-au intemeiat credintele pe interpretarile Bibliei, ca si cei ce le urmeaza, sunt direct raspunzatori. Noi nu avem dreptul de a-i judeca si condamna, dar nu putem nici sa-i aprobam. Conditiile mantuirii, dupa conceptia ortodoxa, sunt:
1. Credinta dreapta, nedespartita, adica cea marturisita de catre toti, in toate timpurile si pretutindeni;
2. Faptele bune;
3. Conlucrarea cu harul sfintitor (din Sfintele Taine).
Noi credem ca in afara acestora, mantuirea este f. putin probabila, daca nu chiar imposibila. Cei care cred altfel, e treaba lor.