Marin, eu cred ca tu trebuie sa faci putina ordine in toata viata ta. S-ar putea sa fie dezordine profesionala, sau nerealizare si atunci te superi crezand ca daca aveai prieteni se rezolva. Sau poate sa fie o dezordine spirituala, niste probleme legate de sensul existentei tale, de legatura ta cu Dumnezeu, si atunci se repercuteaza asupra relatiei tale cu ceilalti.
1. Spiritual cum stai? Intelegi sensul creatiei? Intelegi de ce esti ortodox? Intelegi de ce se merge la Biserica? Intelegi de ce trebuie sa-L iubim pe Dumnezeu si pe aproapele nostru? Mergi la Biserica? Traiesti prin Sfintele Taine? Postesti? Te rogi?
2. Profesional cum esti? Nu e cumva o delasare sa nu faci facultate? Nu sta cu gandul ca pleci in strainatate si nu mai ai nevoie de facultate. In strainatate in urmatorii ani nu vor mai avea acces decat cei foarte bine scoliti. Sau vor mai fi cei luati pentru munci necalificate, cum ar fi cei care aduna capsuni, fac menajul sau lucreaza in constructii. Dar ce conditii au acesti oameni, ca stau in camere chiar si de 10 persoane si mananca salam la metru, sau se spala o data pe luna, primesc mancare de la ajutoare, etc....mai bine nu vorbim. Asa ca mai gandeste-te daca nu ar fi bine sa mergi la facultate. Pentru mine valoarea unui om nu sta in diplome, dar multi nu percep asa. Cateodata chiar ai nevoie de ele pentru un job bun.
3. Social nu mai trebuie sa intreb, ca spui ca stai prost. Cei care nu pot sa-si faca prieteni sufera cateodata fie de timiditate, fie de mandrie si se gandesc mereu la "ce vor crede ceilalti despre mine". Solutia nu e nici sa te muti in alt oras, nici sa stai in casa, ci sa mergi tu spre oameni, sa le vorbesti, sa te deschizi. Incearca!
Mi-e greu sa cred ca nu ai intalnit oameni la biserica sau in pelerinaje. Incearca sa fii in cautarea sensului vietii, a aflarii adevarului despre Dumnezeu si a constuirii legaturii tale cu EL, si apoi El iti va da si oameni in jurul tau. Si as mai zice ca preocuparea ta sa nu fie sa gasesti oameni, ci oamenii sa gaseasca in tine un adevarat om.
Elena
|