View Single Post
Vechi 04.03.2010, 17:36:47
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Datorita marturisirii sale, IPS Galaction a fost primit inapoi in Biserica, de insusi Hristos, El fiind Capul Bisericii sale! Dar observ ca tu vezi episcopii dintr-o perspectiva romano-catolica!

Canonic vorbind, IPS Galaction a recapatat Harul prin intoarcerea la Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, el fiind primit in chip nevazut in Trupul Bisericii de insusi Mantuitorul cum am mai zis!
Asta seamana cu cei care nu se spovedesc la preoti, ci direct lui Hristos.

Reiau intrebarea, spune-mi unde in toata istoria Bisericii ai citit cu ca preotii si mirenii fara un episcop au putut primi prin iconomie un episcop fara Har.

A dat orthodoxia un exemplu, cu Sf. Maxim Marturisitorul, dar se mai pun niste intrebari:

- Chiar au cazut toti episcopii, fara sa mai fi ramas nici unul macar? Eu auzisem ca mai ramase macar unul, daca nu confund cu alta schisma.

- Episcopii aia cazuti, chiar au pierdut Harul imediat? Au spus Sfintii Parintia vreodata asta in mod clar?

- Cand s-au intors, cum au fost primiti inapoi? Au spus vreodata Sfintii Parinti ca TOTI episcopii erau fara Har si ca au fost primiti inapoi prin iconomie, ca unii fara Har?
Reply With Quote