Citat:
În prealabil postat de Antoni0
Datorita marturisirii sale, IPS Galaction a fost primit inapoi in Biserica, de insusi Hristos, El fiind Capul Bisericii sale! Dar observ ca tu vezi episcopii dintr-o perspectiva romano-catolica!
Canonic vorbind, IPS Galaction a recapatat Harul prin intoarcerea la Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, el fiind primit in chip nevazut in Trupul Bisericii de insusi Mantuitorul cum am mai zis!
|
Asta seamana cu cei care nu se spovedesc la preoti, ci direct lui Hristos.
Reiau intrebarea, spune-mi unde in toata istoria Bisericii ai citit cu ca preotii si mirenii fara un episcop au putut primi prin iconomie un episcop fara Har.
A dat orthodoxia un exemplu, cu Sf. Maxim Marturisitorul, dar se mai pun niste intrebari:
- Chiar au cazut toti episcopii, fara sa mai fi ramas nici unul macar? Eu auzisem ca mai ramase macar unul, daca nu confund cu alta schisma.
- Episcopii aia cazuti, chiar au pierdut Harul imediat? Au spus Sfintii Parintia vreodata asta in mod clar?
- Cand s-au intors, cum au fost primiti inapoi? Au spus vreodata Sfintii Parinti ca TOTI episcopii erau fara Har si ca au fost primiti inapoi prin iconomie, ca unii fara Har?