View Single Post
Vechi 27.03.2007, 21:03:55
mihu mihu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.03.2007
Implicit

ce pot sa spun in apararea mea?
1. ca majoritatea chestiunilor despre catolici le-am auzit si eu de la cineva, adica de la un calugar ortodox. poate ca nu am ascultat cu atentie.
2. cineva m-a intrebat cindva: dar daca te nasteai catolic? nimic, i-am raspuns. as fi trecut la ortodoxie, adica m-as fi rebotezat in adevarata religie crestina.
3. un catolic mi-a replicat cindva: nu conteaza daca esti catolic sau ortodox sau chiar de alta religie. Dumnezeu e acelasi. Da, i-am raspuns, exista un singur Dumnezeu dar sunt multe feluri de a-L vedea, intelege, simti. Si din punctul asta de vedere ortodoxia e adevaratul fel de a-L vedea...
4. de ce ne temem sa fim transanti? pentru ce nu ne asumam cele afirmate? Cred cu tarie in ceea ce am spus si nu umblu cu jumatati de masura. nu vreau sa dau impresia de mindrie luciferica dar si Mintuitorul a pus transant o problema: nu puteti sluji la doi stapini, adica nu poti, spre exemmplu, sa te inchini la icoane si, pe de cealalta parte, sa te scalzi in banet. dupa modelul lui sint si eu, in anumite privinte, transant.... cu modestie... iertata fie-mi indrazneala...
Reply With Quote