View Single Post
Vechi 27.03.2007, 14:36:47
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grigorie
Spui multe lucruri adevarate, dar nu in intregime. O acuza falsa sau nereprezentativa la adresa catolicismului nu este in favoarea ortodoxiei. Poate aduce chiar deservicii. Catolicii ne acuza adesea de prezentarea deformata a doctrinelor lor. Criticile facute dupa ureche (folclor) de multe ori ajuta pe cei criticati.

Spre informarea ta:
- in islam sunt doua grupari mari: suniti si siiti
- in budism: hinayana si mahayana
- in mozaism, in functie de criteriul de separare, sunt sefarzi si aschenazi; traditionalisti si modernisti s.a.

Iarta-ma ca am indraznit, dar cred ca trebuie sa existe un anumit nivel al discutiilor, altfel dispare credibilitatea.
Ar fi interesant de discutat, Grigorie, in afara acestui topic despre hinayana si mahayana, in budism... ele nu sunt doua `partide` in acelasi mod in care vorbim despre sunniti si shiiti. Este vorba mai mult de doua cai sau modalitati diferite de abordare. Asta si inseamna de fapt: `cale mica` si `calea mare` (sper sa imi aduc corect aminte) si fac referire la drumul de urmat pt. atingerea Nirvanei. Desi termenii sunt folositi adesea ca fiind antagonisti, nu stiu daca putem sa ii opunem in acelasi mod in care mihu opunea Ortodoxia si catolicism-ul.
Reply With Quote