N-am folosit decat cuvinte cat se poate de simple. In fond ce vrei, ca pe un forum ortodox sa stam cu capetele plecate fiindca au "binevoit" sectarii sa ne invete ce si cum sa credem? Tu n-ai habar de preotie, de spovedanie, dar iti permiti sa dai lectii.
Iar eu am pentru tine o veste si mai proasta. "Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică..." (Ioan 6,54), si nu se refera la simboluri, la paine si vin fara sfintire (iaca si rolul preotului, la care voi - dupa mintea voastra putina - ati renuntat). Felul cum eu cred, relatia mea cu Iisus Hristos, faptele mele s.a. nu te privesc pe tine, nu o sa fii tu etalonul judecatii mele, asta e sigur. Asa ca vezi-ti de ratacirea ta si analizeaza-ti primejdia pierderii mantuirii. Iar pentru cultura ta generala, spovedania nu te sfinteste, dar te ajuta sa scapi de pacate. Stiu ca voi, in mandria voastra, n-aveti nevoie de "mijlocitori", va spovediti direct la Dumnezeu, dar exista pericolul de a ramane in pacat (iaca de ce nu aveti sfinti), pentru ca nimic nu e mai usor decat autosugestia de a te ierta singur, ca nu trimite Dumnezeu un inger ca sa-ti spuna ca ai fost dezlegat si iertat. Asa ca las-o mai usor, cunosc Scriptura mai bine decat tine, chiar daca sunt ortodox. Citatul cu credinta fara fapte este din Iacov 2,17. Mai am un mesaj pentru tine si cei asemenea tie: "Şi de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş". (Mt. 18,17), iar un verset mai jos gasesti imputernicirea pentru taina spovedaniei. Noi, ortodocsii, spre deosebire de voi, acestea toate le-am primit direct de la Apostoli, n-am primit credinta de la alti oameni dupa cum au interpretat ei prin mintea lor si influentati de altii, ca si voi, litera Scripturii. Asa ca "frate" lasa-ne, lasa-ne.....
|