Subiect: 1 si 8 martie
View Single Post
Vechi 01.03.2010, 18:52:33
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Si eu sunt ortodox practicant insa stau in banca mea cu aprecieri de "valoare"..este mai bine asa!
Te-ai gindit vreodata ca daca BO este in exclusivitate B lui Hristos, de ce oare nu adera cu disperare toata lumea la ea, de ce nu sunt cozi pe strazi? de ce in Occident nici nu se stie prea bine despre ea daca este asa cum spui?( decit ca este ceva..grecesc arhaic..la asta se rezuma BO in intelegerea lor)

A lasat oare Hristos un testament in care metioneaza BO ca fiind ADEVARATA? NU!

Intra un pic in orice religie si confesiune si vei vedea ca si ei aproape salivind afirma acelasi lucru..ca la EI este ADEVARUL si ca si la ei este Iubire cit cuprinde!

Si-i vezi ca cumva iau drumul iadului?..nicidecum
Deci sa fim mai cu respect si fara disperare si tremur in voce!..militantismul religios nu face bine la suflet
Draga Andrei, BO este a lui Hristos.. nu stiu in ce masura suntem si noi in ea, in ce masura suntem si noi ai lui Hristos .
Trecand de argumentele pe care ti le poate da oricine: succesiune apostolica, Sf. Taine, multi sfinti care i-au dat cu bucurie viata pentru Adevar.... o sa-ti raspund de ce nu sunt "cozi" la biserica ortodoxa:
"Căci, priviți chemarea voastră, fraților, că nu mulți sunt înțelepți după trup, nu mulți sunt puternici, nu mulți sunt de bun neam;
27. Ci Dumnezeu Și-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să rușineze pe cei înțelepți; Dumnezeu Și-a ales pe cele slabe ale lumii, ca să le rușineze pe cele tari;
28. Dumnezeu Și-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt,

29. Ca nici un trup să nu se laude înaintea lui Dumnezeu." ( I Corinteni)

Foarte clar: oamenii cauta intelepciunea lumeasca, faima, bogatia, placerea, mandria ... etc. Aceste lucruri nu le gasesti in invatatura ortodoxa.
Reply With Quote