Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Pai daca sunteti ortodocsi, ar trebui sa produceti roadele Ortodoxiei, nu? "Dupa roadele lor ii veti cunoaste", a spus Mantuitorul. "Cel ce crede in Mine mai mari decat acestea va face", a mai spus El.
De 2000 de ani incoace roadele Ortodoxiei au fost vizibil superioare roadelor ereticilor si alte altor religii. Aratati-ne si noua roadele voastre, ca sa le vedem ca sunt superioare roadelor noastre. Aratati-ne niste parinti vazatori cu duhul si facatori de minuni mai ceva decat Cuviosul Paisie, sau Porfirie, sau Arsenie Boca si care sa va impartaseasca ideile, anume ca Harul este numai la voi, si nu si la noi.
Aveti ce arata? Din cate stiu eu, toti cei vazatori cu Duhul cu care va laudati (Sf. Ioan Maximovici de ex, Sf. Iosif Isihastul) nu au sustinut ca cei pe stil nou nu ar avea Har.
|
Sfantul Glicherie de la Slatioara, Cuviosul David Bidascu, Cuviosul Teofilact, s.a.m.d.!
Din pacate situatia nu e chiar asa cum vrei s'o prezinti tu: imi zici de Arsenie Boca, Porfirie sau Paisie! Eu iti voi spune, ca in timp ce acestia dadeau binecuvantari, predicand la lumina zilei, Ortodocsii Adevarati se ascundeau datorita Persecutiei, celebrand Sfintele Liturghii pe ascuns; vezi de cate ori a fost daramata Manastirea Cucova sau Biserica din Bucuresti!
Problema cred eu, nu e Harul! Inainte de a ajunge la Har, tre' sa ne intrebam: este ortodoxa, ramanerea in comuniune cu niste pseudo-episcopi nou-reformisti, cu un sinod schismatico-eretic, care a impus o inovatie masonica anatemizata de Sfintele Soboare in secolul 16 si dupa, a semnat acorduri cu ereticii, gen cel de la Balamand, participa activ in CMB, acceptand teoria ramurilor si facand ecumenism la cel mai inalt nivel (vezi iesirile patriarhului sau chiar a "traditionalistului" Teofan care a partecipat acu' 2 ani circa la rugaciunea ecumenica cu ereticul de Gherghel)!
Problema primara pentru un Ortodox este comuniunea cu ierarhii eretici! Dupa, vine si problema Harului, peste care Dumnezeu decide! Dar Biserica lui Hristos, trebuie sa aplice Sfintele Canoane, la fel cum si un tribunal aplica legile, ramanand la final, la puterea Tarului de a'i da libertatea inculptatului! Totusi, Sfintele Canoane ne zic ca acestia sunt niste mincinosi, niste pseudo-episcopi! Doar printr-o iconomie divina acestia mai au Har!