View Single Post
Vechi 01.03.2010, 15:20:42
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de copacel
Cum poate Domnia vesnica a lui Hristos sa se incheie cu o inviere?
Dar unde am spus eu că se încheie ? Este vorba de o perioadă nedeterminată desprinsă de cronologia acestui timp sau de istorie.

Citat:
În prealabil postat de copacel
Consideram asta o deviere de la subiect (se poate intitula "deviatia lui Ovidiu"). Poate revenim la diferentele intre versiunile Scripturii. Mi-au atras atentia unele diferente chiar intre versiunile ortodoxe (intre versiunea Bartolomeu Anania si alte versiuni ortodoxe). Le voi expune dupa ce se incheie de discutat ceea ce s-a inceput.
Poți să spui acum despre ce este vorba. Dar mai înainte trebuie să precizăm în discuțiile noastre versetul complet, în care se vorbește despre existența sufletelor independent de trup (chiar în biblia pe care o folosesc sectarii, Biblia Cornilescu). Așa este corect:

Apoc 20:4 "Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele, li s-a dat judecata. Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus și din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, și ale celor ce nu se închinaseră fiarei și icoanei ei, și nu primiseră semnul ei pe frunte și pe mână. Ei au înviat, și au împărățit cu Hristos o mie de ani. " (Cornilescu)

Last edited by ovidiu-s; 01.03.2010 at 15:23:55.