Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Teoriile ecumeniste pe care le vehiculati, cea a trunchiului cu mai multe ramuri sau a Bisericilor Particulare desfiinteaza Biserica asa cum a fost ea inteleasa in primul mileniu si a carei continuatoare este doar Biserica Ortodoxa.
|
Ar fi comic, dacă nu ar fi tragic. "Teoria" asta cu trunchiul cu mai multe ramuri o vehiculăm de la Cristos încoace. Citiți, de ex, Rom cap 11 (măslinul altoit). Ramurile sunt exact Bisericile Particulare (Locale), conduse de unul sau mai mulți episcopi. Bineînțeles, unele ramuri sunt legate de trunchi, altele (cum e a dv) desprinse de trunchi. Desprinsă de trunchi, o vreme, a fost și ramura noastră, dar am refăcut legătura și a prins. Mai bine mai târziu decât niciodată !
P.S.: Și da, am trecut "de unul singur", adică am fost ortodox din părinți ortodocși, din bunici preoți ortodocși. Acum cred că toți cei care își spun "creștini" trebuie să fie împreună, o turmă și un păstor. Până ce ierarhii ortodocși vor găsi drumul unității, fenomen care ar mai putea dura câteva secole și nu există garanții că va fi ireversibil, am făcut eu însumi pasul. Mi-am spus părerea despre schismă, votând cu picioarele ca să zic așa. Vin vremuri grele, în care dușmanul nostru va fi dezlănțuit pentru un timp. Trebuie să găsească o Biserică, nu bisericuțe. Părerea mea.