View Single Post
Vechi 28.02.2010, 14:19:46
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Eu nu știu să ne fi dezis de vreun ierarh al nostru. Noi, adică laici, preoți, protopop, în cap cu episcopul și cu Sf Sinod din ceea ce era pe atunci țara, am refăcut comuniunea cu Roma pe care unii din înaintașii ierarhilor dv o rupseseră.

Și unde ați citit că nu poți fi ortodox și ecumenist în același timp ? Spun Sfinții Părinți asta ? De ce plecați de la premiza că "ecumenismul înseamnă negare a ortodoxiei" ? De acord, ca orice lucru, și ecumenismul poate fi pervertit. Există un ecumenism bun, care vine de la Cristos și mai există și un ecumenism rău: este relativismul credinței, eirenismul. Nu am auzit ca al doilea fel să fie susținut de patriarhul vostru și de ceilalți din sinod. Dv luați numai ce vă convine de la episcopii voștri, iar ce nu vă convine, dați la o parte. În felul acesta semănați mult cu protestanții: fiecare judecă după capul lui ce e ortodoxia. Noi avem o zisă pentru atitudinea asta: "mai catolic decât papa". Sunteți mai ortodox decât Sinodul BOR și decât patriarhul ecumenic și îmi vorbiți mie de caraghioslâc ? Sau poate credeți sincer că toți trimișii Bisericilor Ortodoxe de la Ravenna de anul trecut erau agenți CIA ? Să fim serioși și să fim sănătoși !
Oups!
S-a intalnit tusea cu junghiu' !
Pai fratilor, sa va spun eu cum sta treaba!
Papistasii n-au fost eretici cand s-au rupt de trupul Bisericii Una Ortodoxa, Apostolica si Catolica (asa scrie in crezul de niceeo-constantinopolitan)! Erau doar schismatici! Dar de la 1453 pana azi au devenit si eretici. Cu brio! La fel si nevrednicii care voiau sa fie si cu Dumnezeu si cu mamona - greco-catolicii! Cand s-au rupt de trupul Bisericii au devenit schismatici. Mai apoi au devenit si eretici! Si, din nou, la fel si cei care si-au facut dumnezeu dintr-un "contor" de masurare a timpului - stilistii! In momentul ruperii au devenit automat schismatici! Eretici au avut grija sa devina mai apoi! Dar asta-i soarta oricarei crengi rupta din copac! Mai are flori si frunze vreo zi, doua, apoi se usuca si moare!
Deci, cam asa sta treaba! Treziti-va, fratilor, pana nu-i prea tarziu (pentru voi)!

Last edited by luciand; 28.02.2010 at 14:22:48.
Reply With Quote