View Single Post
Vechi 27.02.2010, 22:30:13
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de giovana Vezi mesajul
Am crezut ca esti ateu, Don Huan.Dar ma bucur sa vad ca s-ar putea sa fii chiar foarte credincios.........Daca ai renunta la prea multa ta inclinatie spre a judeca rational ar fii mai bine, ratiunea e buna, dar mai buna e credinta simpla si curata.Nu e cale de mijloc.Ori credem ca Dumnezeu e atotputernic si bun, ori ne indoim si ne zbatem sa explicam cu mintea cele ascunse noua, caci suntem prea mici si intinati sa le intelegem.
Referitor la ce intrebai de cei nascuti in alte credinte, religii.......Hristos spune clar:" Iata eu stau la usa si bat!"....cine vrea sa raspunda ii raspunde.Pentru toti exista cale de intoarcere.De ar vrea omul si intr-o clipa s-ar mantui.Eu am fost atee.......si Dumnezeu mi-a intins mana..........Eu sper ca i-am raspuns si incerc sa fac putinul meu.........., restul face Dumnezeu, numai sa ne lasam in grija Lui.Si nu iti mai bate capul cu judecata.Ai incredere ca Dumnezeu e bun si drept.Altfel nu ar mai fii Dumnezeu.

Eu vreau sa scot in evidenta faptul ca prea usor si frecvent ii judecam pe altii.
Eu unul nu pot sa trimit cu vorba un miliard si ceva de budisti in gheena.
Ratiunea o folosesc doar pentru a sustine punctul de vedere al inimii.
Eu ma indoiesc doar de buna vointa unor oameni, nu si de atotputernicia si bunatatea Domnului. Nu as putea niciodata sa am astfel de indoieli.

Last edited by Don_Juan; 27.02.2010 at 23:13:16.
Reply With Quote