Subiect: Iadul
View Single Post
Vechi 26.02.2010, 14:46:25
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Daca sufletul omului nu e pregatit de Rai, adica nu este unit cu Dumnezeu, atunci nu poate merge decat in iad, caci dupa moarte nu mai este loc de schimbare.
Si totusi, mai este loc de schimbare:

- rugaciunile, pomenirile, deci dragostea celor ramasi in viata pot sa schimbe starea de rau a celor din Iad;
- functie de gravitatea starii de rau in care se gasesc, pot chiar sa se mantuiasca pana la Judecata Universala;
- cei din Rai nu stagneaza intr-o stare neschimbatoare si monotona de fericire eterna. Ei evolueaza continuu inspre asemanarea cu perfectiunea Lui Hristos, in vecii vecilor, facand mereu mai-binele (spre exemplu, acum se roaga pentru mantuirea noastra);
- dupa Judecata de Apoi nu stim ce va fi. Cert e ca cei mantuiti de rau vor avea sansa apropierii tot mai mult de Creator, pe cand ceilalti se vor chinui in conditia pe care au ales-o, in vecii vecilor;
- sunt foarte curios cum va arata "veacul" viitor, apoi eonul numarul 9, apoi "ziua" a zecea samd. Cert este ca este recomandat sa intram in ziua a opta de partea binelui... :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote