Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Tocmai ma delogasem,dar cand am vazut postarea nu am putut rezista sa,nu spun ceva.Imi plce felul cum gandesti si curajul de a aborda subiecte rele si incitante.
Daca citim "Acatistul de slava si multumire adusa lui Dumnezeu pentru toate" vom vedea ca Dumnezeu ne-a daruit intreaga Creeatie cu toate minunile,bogatiile si frumusetile ei,ne-a inzestrat cu ratiune cu inteligenta talent si frumusete pentru a ne bucura de ele.
Spunea un sfant parinte ca totul ne este permis dar nu toate ne sunt de folos, iar daca omul are liberul arbitru pe care tot Dumnezeu i l-a oferit si intreaga creatie in folosita mai are si bunul simt si simtul masurii ce-i mai lipseste ca sa fie Om?
Eu cred (este parerea mea personala) ca Dumnezeu ne vrea fericiti,sanatosi si credincioasi si cu dreapta socoteala iar nu fanatici .
Si mai ales sa nu uitam niciodata sa multumim pentru ceea ce ne ofera cu atata dragoste Creeatorul.
|
Cand vedem ceva placut ne bucuram cand vedem ceva urat sau surprinzarar de repede incat creerul nu are timp sa compare ceea ce vedem cu informatiile vizuale inmagazinate in creer ne speriem si ne tresare sufletul, chiar au fost cazuri de ifarct, ne este totul de folos, ?ochii sant oglinda sufletului ,anumite magii se transmit pri ochi, sau chiar si anumite stari de suflet sau ura,iubirea etc, maicutele nu va privesc in ochi deoarece sint foarte ispitite la fel ca si calugarii monahi, lor li se aratea aratari si chipuri cu care sant ispititi mental corporal sau sufleteste si asa trec mai usor peste acele stari , si isi ingrijesc mai bine de sufetul lor, ca si de a celor care merg sa se roage pentru ei chiar daca nu ne privesc in ochii, si asa cum spui santem liberi arbitri, dar trebuie sa avem chibzuinta in tot ceea ce facem ca sa nu cadem in pacate si sa ne putem mantuii, bunul Dumnezeu sa ne ajute. Amin.