View Single Post
  #9  
Vechi 23.02.2010, 23:01:48
idealist
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Eu as recomanda pastaile. Candva aveam si o gradina unde le cultivam. Se recolteaza in vara si se fierb impreuna cu apa, ulei si usturoi. Se pot conserva, utilizandu-se peste iarna.
Pastaile au avantajul ca pot fi mancate tot timpul verii, culegandu-se de pe aceleasi plante(da apar noi pastai).
Munca care se face e mai obositoare, mai ales daca nu aveti tractor la arat, altfel trebuie sa sapati terenul. In rest primavara trebuie prasite si pazite de hoti.
Se recomanda sa aveti un frigider cu congelator pentru a pastra pastaile natur, alfel folosite din borcan conservate, nu au acelasi gust.
PS: Toata vara mancam pastai si la tara, sunt destul de satioase daca se fac pe foc de coceni.
Dau si o reteta pentru vinete prajite cu ustoroi:

Componente:
-vinete
-ulei
-usturoi
-sare

Preparare.
Se taie vinetele in felii groase de 1 cm (Se curata de coaja).
Se sareaza si se pun la stors pentru 1 ora.
Se sterg de apa pe care o lasa. Se dau prin faina.
Se prajesc in ulei foarte bine incins. Se prajesc pe ambele parti.
Se face mujdeiul de usturoi: Se piseaza ustoroi si se amesteca cu putina sare si apa.
Se toarna mujdeiul peste usturoi si se serveste.

PS: Daca vinetele sunt din gradina proprie necesita mult udat.

Last edited by idealist; 23.02.2010 at 23:11:17.
Reply With Quote