Citat:
|
În prealabil postat de dmb
Cel mai mult imi plac discutiile de dragul de a ne auzii pe forumul asta. Pai care dintre voi sinteti parinti? Cam care ati dorii sa i se spuna copilului ca toate religiile sint adevarate si trebuie ori sa alegi sa intorci obrazul ori sa-ti pui bracinarul cu dinamita si sa te arunci in aer...ca tot in rai ajungi?
E o tara ortodoxa se preda ortodoxia. Cine nu-i de acord sa se faca grupe de catolici, protestanti, musulmani, budisti...sau morala! Aici unde traiesc eu ai de ales intre catolicism , protestantism sau morala.... Si mi se pare corect desii tare mi-asi dorii si ortodoxie ca doar e a treia confesiune din tara ca marime.
Cine preda nu cred ca-i f. important pentru clasele mici daca o face cu daruire.La cei mari trebuie desigur cineva pregatit temeinic.
Macar de i-ar spala creierul copilului meu vreun preot ortodox sa nu se mai desprinda de credinta niciodata!!!
|
Asta nu ai inteles. Nu le vorbesti de religii adevarate sau false, de religii bune sau rele. pur si simplu ii informezi.
nu zic sa predai una din religii. Zic sa le predai pe toate fara sa emiti judecati de valoare in sensul veridicitatii sau prevalentei vreuneia dintre ele.
II informezi si o faci cu toata pasiunea.
dar rolul formativ este anulat cand in fata copiilor vine "taica parinte" imbracat in reverenda si ii intreaba daca s-au spovedit si ii mai si cearta daca raspunsul e negativ.