View Single Post
Vechi 23.02.2010, 01:39:32
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Nu mai discutati cu cine isi zice Orthodoxia.i.thanatos ca e inselat de draci.
Este o mare lupta la ora actuala intre crestin ortodoxie si erezie.
Nu va luati dupa absurditatile satanice care zic ca Dumnezeu e impersonal.
Nu ni se arata noua ca persoana cat avem inca pacate ca l-am respinge si ne-am osandi,sau ne-am mandri si ne-am osandi sau cine stie ce altceva.
Vedeti de exemplu Imnele Sfantului Simeon Noul Teolog unde e un dialog cu Dumnezeu.
Sau vedeti ca Sfantului Antonie cel Mare Dumnezeu ii vorbea in permanenta.
Sfintii isihasti vedeau pe Dumnezeu Iisus Hristos in chip de lumina personala dar unii precum Sfantul Siluan Athonitul l-au vazut si mai deplin ca Dumnezeu intrupat.
Vedeti ca sunt niste cuvantari de lauda a Sfantului Ioan Damaschinul despre Maica Domnului unde Sfantul Ioan Damaschinul numeste pe Dumnezeu lumina personala,metaforic ca Dumnezeu mai presus de orice.
"21. Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui. "
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Ioan Teologul,capitolul 14).
"....Hristoase al Meu........ și – lucru străin de gândurile îngerești și omenești – adeseori vorbești cu ei ca și cu niște prieteni ai Tăi adevărați."
(din rugaciunea Sfantului Simeon Noul Teolog inainte de Sfanta Impartasanie,din cele douasprezece Sfinte rugaciuni de se citesc inainte de Sfanta Impartasanie.)

Last edited by mihailt; 23.02.2010 at 03:03:49.