Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Se numeste "teoria maimutei infinite". Deci n-ai auzit de ea..
|
Trebuia?
Citat:
Nu am observat. Daca nu sunt aleatoare, care e criteriul dupa care se produc?
|
Ele se produc aleatoriu dar cele care se observa de la o generatie la alta nu sint aleatorii (pentru ca cele nefavorabile dispar)
Citat:
De cand "bunul simt" este un argument stiintific?
As dori niste argumente. Stiintifice.
|
De cind 1+1=2, e vorba de acelasi bun simt. Care iti spune ca (fara sa faci un studiu stiintific pentru asta, desi exista), chiar daca ADN-ul tau contine 200 de mutatii, copilul tau poate fi fericit ca nici una nu a fost letala si ca, in general, mutatiile nu sint letale.
Citat:
Pai sa auzim practic niste dovezi stiintifice care pot demonstra ca intr-un orizont de timp rezonabil (fie chiar si cateva sute de milioane de ani) o innotatoare poate deveni laba.
Adica cam de cate mutatii intermediare ar fi necesare pentru o astfel de schimbare structurala, rata cu care ele se pot produce practic (dovedit stiintific), etc.
|
Nu stiu acum care e diferenta intre genele de inotatoare si laba, dar iti propun sa luam un caz mai cunoscut, anume cei 5% diferenta intre genomul omului si al celorlalte primate. Calculul e cit se poate de grosier:
La cele 3*10^9 de perechi cit are genomul uman, aceasta inseamna 1,5*10^8 perechi diferenta. Daca consideram ca ambele ramuri au evoluat cu aceeasi rata, 200 de mutatii pe generatie, obtinem 0,75*10^6 generatii, deci 0,4*10^6 generatii pe ramura, deci 8 milioane de ani diferenta (la 20 de ani generatia).
Si partea stiintifica
http://www.genome.gov/Pages/Research...p_Analysis.pdf
Citat:
Mai incearca, dar nu cu tehnica berbecului.
|
Fac si eu ce pot :)
Citat:
Scuze, credeam ca te prinzi.
Ambele (uratul/frumosul) exista strict din perspectiva observatorului si atat timp cat el impreuna cu criteriile lui fara doar si poate subiective, exista.
|
Doar ca exista nenumarati observatori :) Si nu numai umani :)