anonimaf, depasteste barierele psihologice
anonimaf, referitor la pb ta, cred ca ar exista cam 2 'solutii'/'posibilitati' - ori incepi sa mergi la bis. si sa te rogi insistent (cu post), cerand ajutorul lui Dumnezeu si al Sfintilor, pt. sotzul tau, ori... nu mai are rost sa te mai complaci intr-o astfel de situatie si gasesti puterea sa divortezi ('masura' cam drastica, totusi). Incepi printr-o spovedanie generala sincera, si discutie cu un duhovnic iscusit, cere sfat etc.
In loc sa te tot razvratesti degeaba, mai bine apuca-te si fa-ti o introspectzie mai serioasa si amanuntzita, recunoaste-ti greselile, mergi de le spovedeste, (si ai sa simti cum renasti spiritual, ulterior, si ai putea incepe sa vezi lucrurile intr-o alta lumina etc).
Gandul ca il simtzi departe pe Dumnezeu nu este decat o alta bariera psihologica (sau ispita draceasca - tot aia) care trebuie depasita cat mai curand posibil - incepi chiar de-acum!... Cu ajutorul lui Dumnezeu, se poate, curaj! 'Toate panzele sus!'
PS: Citeste 'Paraclisul Maicii Domnului', zilnic, daca poti (nu dureaza mai mult de 15-20 minute), caci ajuta F. mult, la necazuri grele (si in toate cele). Sa speram ca va va lumina mintile sa luati deciziile bune, corecte, dar, cel mai important, ca va aduce vindecarea sotzului, recuperarea completa. Oh, si tocmai mi-am amintit de 'Acatistul Sf. Mina' - care este un Sfant, ajutator si al celor cazuti in datorii grele, printre altele. N-ar strica sa citesti si acest acatist, tot zilnic, macar pt. o perioada (40 de zile etc). Sau 'Acatistul Sf. Nectarie' - Sfant cunoscut mai mult pt. vindecari miraculoase de cancer (diverse tipuri), dar ajuta si in multe alte prob. Mai sunt si alti Sfinti, precum Sf. Spiridon, Sf. Nicolae, Sf. Parascheva, Sf. Dimitrie s.a. - Sfinti mai cunoscuti/populari, care ajuta grabnic (depinde si de pacatele fiecaruia, gradul de pocaintza - parere de rau, intensitatea rugaciunii etc).
Last edited by cherub; 20.02.2010 at 21:16:26.
|