Subiect: Rugaciune
View Single Post
Vechi 20.02.2010, 19:03:03
Ducutu's Avatar
Ducutu Ducutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
M-am interesat pentru Bogdan, pentru care ai dorit pomenirea lui în rugăciune. Eu am spus că-l voi trece și pe pomelnic la Sf. Liturghie. Iată ce am aflat exact : Nu se pot pomeni numele acelora care trăiesc în păcate grele ( pentru Bogdan nu putem afirma că trăiește în păcate grele ) , precum și numele celor răposați , care au murit în păcate fără spovedanie ( și aici este relativă situația pentru cei în cauză ) . Dar există posibilitatea ca toți aceștia să-i trecem pe pomelnicele de la slujbele de acatist, psaltire, maslu. Justificarea Preoților cu care am stat de vorbă, este că la Sf. Liturghie toți cei pomeniți se împărtășesc nevăzut cu Hristos, find nevoie de o anumită vrednicie în acest sens. Deci dragă soră, când ajung la o slujbă de acatist sau Sf. Maslu, îl voi trece și acolo pe Bogdan. Doamne ajută ! +

Dupa parerea mea, daca cineva are nevoie de rugaciune, aceia ar fi pacatosii, si in primul rand cei cu pacate mari, care fie ca isi dau seama de starea lor sufleteasca, fie nu isi dau seama, sunt inselati de diavol ori stapaniti de patimi.

Isus spunea ca nu cei sanatosi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi...

Daca luam comparatia cu impartasirea, da, am putea spune ca nu se impartasesc, avand pacate grele, deci sa nu ii pomenim la Liturghie. Insa la Liturghie ne rugam si pentru cei bolnavi - si aici ii putem considera bolnavi sufleteste pe acesti pacatosi publici.

Insa nu sunt temeiuri suficiente sa hotaram noi cine sa fie vrednic de pomenire si cine nu. In definitiv toti suntem pacatosi si avem nevoie de mila lui Dumnezeu. Avem nevoie chiar de mila Lui cea mare.

Apoi, unii pot parea pacatosi in ochii semenilor, insa, inaintea lui Dumnezeu ar putea fi adevarati sfinti, facand pocainta in taina (asa cum ar si trebui sa o facem, toti)...
Reply With Quote