View Single Post
Vechi 19.02.2010, 21:19:24
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Despre mine este vorba. Voi vorbi despre iubire pentru ca ea este esenta (am observat ca faci alergie cand vine vorba de iubire).
Este pacat sa critici preotii? Parca doar unul, care-si spune papa, era infailibil! Stii care e diferenta intre a discerne si a osandi?
Care era invatatura preotului la care te referi? "Ce "pedepse" sa-i dam unui om care a pacatuit. Haideti! Eu l-am pus la zid, voi dati cu pietre." Asta am inteles eu din discutiile de aseara. Hristos nu a ridicat piatra!
In discutiile canoane vs. "iubirea".. eu intotdeauna am fost pusa in incurcatura. Eu nu stiu ce este aceea iubire, nu am iubirea despre care vorbeste Sf. Ap. Pavel. Stiu ce este acela un canon si de ce s-au stabilit: exista canoane tocmai pt ca si preotii pot gresi! Deci nu-mi ramane decat sa fiu de partea invataturii bisericii (oricat de "neplacuta") si sa fac ascultare. Cand voi intelege ce este iubirea.. voi fi de partea iubirii.
Canoane=a da cu piatra in viziunea ta?

Revenind la preoti.. NU EXISTA PREOT FARA INCUVIINTAREA LUI DUMNEZEU. Oricat de nevrednici sau pacatosi: ai lui Dumnezeu sunt toti, Lui ii vor da socoteala, nu mie.
Mantuirea mea NU este impiedicata de vrednicia preotului.. Sf. Taine exista cat timp exista DREAPTA CREDINTA, chiar daca preotul este cel mai mare pacatos!
Poate ca dau cu piatra in aproapele meu.. sa ma fereasca Dumnezeu sa dau cu piatra in slujitorul Lui.
Reply With Quote