View Single Post
Vechi 19.02.2010, 18:49:35
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

:)) unde am spus ca trebuie sa dam in cap?
Daca mi se da mie personal in cap, sa mi se dea, o merit.
Daca Il loveste cineva pe Hristos, sa-L loveasca. Cum scrie si in Apocalipsa, cine savarseste raul, savarseasca-l..
Il loveste cineva pe Hristos in casa lui (in religia lui, in confesiunea lui), sa o faca sanatos. Musulmanii spun de peste 1500 de ani ca Sfanta Treime este spurcaciune si nu merge nimeni sa-i invadeze pentru asta.
Dar daca cineva Il loveste pe Hristos in Casa Lui, LA CARE SI TU ESTI PARTAS, atunci se schimba totul. A fi partas presupune atat ascultare, smerenie, cat si RESPONSABILITATE. Pana la urma, e vorba de invadarea intimitatii aici, caci daca aceasta rana deschisa a ecumenismului, daca se savarsea in niste grupulete speciale era cu totul altceva, insa acest lucru se petrece IN BISERICA.
Si nu este vorba de a da in cap nimanui, NICI MACAR AICI. Este vorba doar de acea minima marturisire de bun simt, de care vorbea parintele Nicolae Steinhardt - "NU, DOMNULE!". Mucenicii, atunci cand se jertfeau, nu incercau sa isi loveasca asupritorii, dar nu ezitau sa spuna, nici in ultimele clipe, ca idolii tot demoni sunt. oricat de necivilizat si de netolerant suna asta pentru urechile noastre, ei au adaugat aceasta "necivilizare" la marturisirea lor, si astfel s-au sfintit.
Reply With Quote