Citat:
În prealabil postat de anna21
Nu este vorba de "trimiterea la iad" a eterodocsilor!
Este vorba de a asculta de canoanele bisericii, care interzic rugaciunea cu ei.
Iubirea imi spune sa ASCULT, nu sa fac de capul meu.
|
True.
Ia sa vedem niste scenarii despre ce ar putea fi dragostea.
Sa zicem ca eu impart un apartament de 2 camere cu un hindus. Eu cu icoana cu Iisus Hristos pe perete, un pic de rugaciune, un pic de canon etc. El, in camera lui, cu statuile zeilor hindusi, cu meditatul in pozitia lotus, chestii de-astea.
Suntem colegi de apartament, ne intelegem bine, suntem toleranti, eu nu-l fac pe el demonizat si inselat de draci si el nu se leaga de credinta mea.
El ma vede azi si maine ca ma inchin, candela etc. Vine, din
dragoste si prietenie si respect pentru credinta mea si agata o ghirlanda de flori la icoana Mantuitorului, gandind ca este si Acesta o incarnare a principiului binelui universal, a fortei care se manifesta in univers, a principiului diriguitor etc, intorcandu-se linistit pe urma la lotusul lui.
Vine si maine si din
dragoste, prietenie si respect, face si el o inchinaciune, pentru ca nu e asa, Dumnezeu e unul singur, nimeni nu are adevarul complet, Iisus Hristos e la fel de bun ca si Krishna, Budha si restul initiatilor, care au stiut ceva dar nu au stiut totul, asta nu conteaza insa, toti au vrut sa fie bine si au lasat aceleasi legi morale. Dupa care se intoarce la lotusul lui.
Si tot asa,
din dragoste, prietenie si respect. Oricine ar spune ca e un om foarte deschis si bun, foarte tolerant, care emana energie pozitiva si dragoste si intelegere si ca daca toti am fi ca el, lumea aceasta ar fi un paradis terestru in care toti ne-am iubi si respecta unii pe altii.
Iar eu, neducandu-ma sa ma inchin statuilor lui sau sa meditez alaturi de el, ce impresie las oamenilor? Ca
nu am dragoste, ca sunt fundamentalista, ca sunt habotnica si inchistata, ca DISCRIMINEZ, ca il dau iadului si asa mai departe. Desi nici macar nu i-am facut vreodata vreo observatie.
Scenariul asta nu e real, dar nici nu mi se pare exagerat si perceptiile oamenilor fix alea-s.
De ce nu putem trai in pace, unii langa altii, fara sa ne amestecam si laptele pe care l-am supt? Eu cu ale mele, tu cu ale tale, in pace si fratie.