View Single Post
Vechi 18.02.2010, 10:48:42
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
BOR este o Biserica sub doua anateme care promoveaza ecumenismul deschis si la toate nivelele. Tu te cuminici intr-o Biserica BOR, dar cu regret te-anunt ca nu am gasit nicaieri scris ca in ciuda faptului ca nu exista Har Mintuitor in tainele ereticilor, totusi, din cauza sfinteniei tale, Duhul Sfint ar savirsi euharistul in orice lacas ai intra ca sa te impartasesti.
BOR se afla numai sub INTERPRETAREA ta a celor 2 anateme, e o MARE diferenta.

In afara de asta, cea din 1983 a fost data de sinodul unei singure biserici, iar ceva de insemnatatea asta ar trebui sa fie hotarat de un sinod ecumenic sau pan-ortodox, ca asa cer canoanele Ortodoxe sa se stabileasca lucrurile de insemnatate mare.

Iar in BOR nu se practica un ecumensim de care spui tu, eu care sunt in BOR si sunt anti-ecumenist cred ca stiu asta mai bine decat tine, care nici macar nu traiesti in Romania. Crede-ma ca urmaresc toate stirile de genul asta.

Iar cea din 1583 nu se refera clar la forma de calendar adoptat de BOR, ci la calendarul gregorian in totalitatea lui. Maxim maximorum am putea spune ca s-ar putea aplica jumatate de anatema, cu toate ca eu cred ca Pascalia cantareste mai mult decat restul.

Last edited by BogdanF2; 18.02.2010 at 11:00:44.
Reply With Quote