Asa am zis si eu acu cativa ani...doamne cat ii admir pe cei care tin posturile.....si-mi doream si io.....si a venit 1 august....si io am inceput sa postesc !!! pur si simplu dintr-o data s-a intamplat....tot asa gandeam si io, ca o sa ma imbolnavesc.
Sa-ti spun cazul meu, am practicat sport de perfomanta, 9 ani de zile, a tb sa renunt din cauza unei accidentari, dar am ramas cu o deficienta mare de calciu. Imi era foarte rau, dormeam mult, ameteam, imi aparuse pe mana si o alergie la frig....si ma gandeam ca daca mai tin si post, si fara lactate, o sa-mi fie si mai rau, GRESIT !!!! De cand tin posturile, ma simt ff bine, nu am mai facut alergie la frig, fff rar mai iau cate un calciu, cand am o emotie ff mare, si atunci ca ma sperii.
In primul rand postul se inchina, il tinem pt ce vrem noi, sanatate, multumire, ajutor. Ne rugam si cerem ajutorul Maicii Domnului, ea ne va ajuta sigur.
Postul este primit cand il tinem din suflet, renuntam la un aliment sau mai multe, pentru Bunul Dumnezeu.
Nu se recomanda postul negru din prima, este greu de tinut pentru incepatori, acum in postul Pastelui sunt incercari si mai mari.
Citat:
În prealabil postat de iustin10
De inteles inteleg eu.
Dar ceea ce pentru altii e normal: sa posteasca fara ulei sau sa ajuneze pina la ora 15 ,pentru mine,pentru sanatatea mea(o frica inchipuita de altfel),si pentru ratiunea mea (obosita si comoda) ,acestea par o nebunie.
De aceea am zis ca de nebunie sa ne vindecam prin nebunie.
Dar daca tot te am amestecat in cearta cu mine insumi ,spune-mi,mie caruia am recunoscut tot ce fac,tu cum postesti?
Daca nu vrei sa para ca o lauda,sau nu crezi ca ajuta pe altii,poti sa imi zici pe privat
|