View Single Post
Vechi 17.02.2010, 19:56:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Ce sa zic, eu mi-as dori sa se infaptuiasca amandoua (adica toate 11).
In cazul asta ar putea fi 20
1 catedrala = 10 biserici.

Dar iertata sa-mi fie stramba socoteala.
Catedrala se estimeaza ca va costa 400 milioane de euro.

http://www.zf.ro/eveniment/catedrala...-foto-5500214/

Apropo, stii cam cat costa sa ridici o biserica pana la stadiul la care se poate sluji in ea, pentru cca. 100-200 suflete si chiar cu un oarecare confort (incalzire centrala iarna)?
Mai putin de 100.000E si in mai putin de doi ani (daca sunt toti banii).
Constructia finalizata nu va depasi 200.000E

La un calcul rapid se vede usor ca din banii aruncati pe catedrala se pot construi usor 2000 biserici care ar putea gazdui intre 200.000 si 400.000 oameni!!!

Incap atati oameni intr-o catedrala? Nu cred.
Nu are Bucurestiul nici macar jumatate din acesti oameni la Liturghia de dumnica.

Ne certam cu greco-catolicii pe biserici cand se pare ca ne da mana sa ne facem foarte usor altele.

Ei reclama cca. 300 biserici iar noi aruncam pe geam practic banii pentru 2000!

Daca insisti pot sa mai vorbesc si despre rusinoase compromisuri facute cu oameni politici in campanie electorala, pentru cateva zeci de mii de euro, ca deh.. Biserica e saraca.

Citat:
Cred ca aici exagerezi. E drept ca poate sunt biserici care nu sunt pline Duminica, dar unde am mers eu pana acum nu a fost cazul, ba as zice din contra. Nu vorbesc povesti, pur si simplu orasul asta are foarte putine biserici. Sunt convins ca o asemenea catedrala, in acest moment, ar fi aproape plina Duminica de Duminica.
Argument subtire tare.. in fatza calculului de mai sus.

Citat:
Pe de alta parte, altfel este o Liturghie la care participa 10000 de oameni, cu toate ca probabil multi dintre noi avem momente cand ne simtim foarte bine intr-o biserica mica. Eu cred ca se poate realiza o biserica mare si fara sa te copleseasca, am vazut astfel de cazuri chiar la noi.
O biserica mare, necoplesitoare, pentru 10.000 oameni? Cred ca nu ai simtul proportiilor.

Cum ar fi altfel o Liturghie cu 10000 oameni? Pai de 100 ori mai multa inghesuiala, agitatie, dezordine.
Reply With Quote