Citat:
În prealabil postat de sophia
1. Daniel777 - de unde ai scos-o si pe asta cu "uleiul ne mangaie si intareste corpul"?
Eu de ex. nu sufar grasimile de nici un fel. Mai pun ulei la mancare si salate ca sa dau gust, altfel nu mi-ar trebui.
2. Eu ma intreb totusi cum rezista un om care mai si munceste la asa un regim?
Acei care tin asa un post/regim nu au munca fizica si intelectuala (nici creierul nu poate lucra in gol). Este posibil: postesti si stai retras in manastire, sau in pustie si...zaci/dormi.
De altfel am citit/vazut la TV ca regimurile drastice de slabire se tin numai sub supravegherea medicului si chiar in spital (stai numai in perfuzii de ex., la pat).
Sunt oameni care tin un regim format numai din lichide indulcite si supe, dar si acela se face sub supraveghere si numai un numar limitat de zile si treptat (si la dus si la intors, numai cate un produs se scoate/introduce).
Dar 40 zile e cam mult.
3. Inca o reteta de post: paste cu sos de rosii (atentie: paste facute din aluat fara ou!). Sos de rosii: cu ceapa inabusita (in ulei).
4. Pai da, asta ar insemna postul: sa nu te saturi niciodata (nici cu paine si nici cu nimic).
Daca omul ar putea trai din aer...ar fi sfant. Dar Dumnezeu l-a facut om care sa manance...de toate.
|
Noi putem manca si cu ulei,mai ales in vremurile astea in care credinta si viata duhovniceasca s-a racit,si tot suntem sub ascultarea Bisericii..
Insa pentru cei cu o ravna sporita,si cei care vor un spor mai mare la rugaciune etc,cei care fac asta,renunta de bunavoie la ulei..
Ca este o mangaiere pe care calugarii o evita,este scris in povestirile si patericile din carti....