Citat:
În prealabil postat de Danut7
Pai frate nu te boteza, poate la voi va puteti mantui si fara botez, io stiu ce mai invata sectele astea in ziua de azi :)?Ce am zis de la inceput - chiar daca posturile pe forumul asta oscileaza in perioade mai lungi de timp - este ca botezul atata vreme cat exista posibilitatea de al face este absolut necesar.In botez ne spalam si ne curatam de toate pacatele noastre si prin botez este omorita vrajmasia cu Dumnezeu.De aceia si apostolii au botezat pe toata lumea.
|
Nu sectele ma invata ci Sfanta Scriptura care spune ca mantuirea este prin credinta in Hristos nu prin botez. Pe mine Hristos ma mantuie, nu botezul.Botezul e important si TREBUIE facut,dar nu te iarta de pacate. Dc in botez te cureti de pacat atunci ce rol mai are jertfa lui Hristos?
Ti-am aratat versete din Sfanta Scriptura care spun clar ca nu te mantuie botezul ci credinta, tu vii cu propriile opinii dar care nu au acoperire in Sfanta Scriptura.
Uite ce zice Pavel in 1 Corinteni 1:!7:
" Căci Hristos nu m-a trimis ca să botez, ci să binevestesc, dar nu cu înțelepciunea cuvântului, ca să nu rămână zadarnică crucea lui Hristos.". Daca botezul te mantuie de ce zice Pavel ca nu a fost trimis sa boteze? Cu alte cuvine Pavel ar zice "Caci Hristos nu m-a trimis ca sa mantui..." ceea ce o absurditate.
Zici ca apostolii au botezat, e adevarat, dar au botezat pt ca oamenii s-au increzut in Hristos. Nu i-au botezat pt a le ierta pacatele.