View Single Post
Vechi 16.02.2010, 11:49:13
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de blue_cat Vezi mesajul
Salut,
Vreau si eu sa va intreb ce parere aveti despre ridicarea unei asemenea catedrale? Este cea mai scumpa constructie dupa revolutie.
E normal sa se investeasca atatia bani intr-o catedrala (si-asa sunt orasele pline de biserici, ca sa nu mai vorbim de sate care nici farmacie nu au, dar au 2-3 biserici)?
Cate scoli, spitale nu s-ar construi sau restaura cu banii astia? Cate adaposturi pentru oamenii strazii nu s-ar construi? De ce nu si pentru cainii si pisicile strazii?
De ce, intr-o tara atat de saraca, atatia bani se duc spre culte (cultul ortodox mai ales) si nu spre sanatate sau educatie, cand stau oamenii cate 3 intr-un pat de spital si se darama scolile peste copii? Ca sa nu mai vorbim de sosele, autostrazi...Chiar era necesara constructia asta?
Nu religia crestina te indeamna spre un trai simplu si lipsit de opulenta??
Frate ,am vazut la postul Trinitas un interviu luat unui protopop din Bucuresti.
Spunea ca in nu stiu ce zona a Bucurestiului ,care numara nu mai tin minte cate blocuri ,in total vreo 50 mii locuitori ,nu exista biserica.
Daca ar merge mai multi la biserica nu ar incapea ,dar asa ,daca merge o familie de pe o scara a unui bloc.
Bisericile se fac mai mult din donatii ,din banul vaduvei.
Ca sa nu mai spun ca spitalele sunt pline ,asta si din cauza vietii nesabuite traite de ai nostri confrati ,noi fiind mari consumatori de tigari.Un rol negativ il are si alimentatia nesanatoasa.
Daca oamenii ar fi mai credinciosi ,ar fi si mai sanatosi ,ar posti ,nu ar mai fuma ,ca sa nu mai spun de nenorocirile care au aparut cu aceste droguri usoare la tineri ,in familiile unde parinti nu merg la biserica si nu se roaga pentru copiii lor.
Eu am vazut ca s-au investit multi bani in scoli ,la sate primariile s-au ocupat de aceasta problema .
De altfel am auzit ca in Bucuresti ,la biserica , nu ai loc duminica.
Asa ca nu vad de ce nu s-ar construi biserici.
Doamne ajuta !

Last edited by anita; 16.02.2010 at 11:53:02.
Reply With Quote