Subiect: muzica in post
View Single Post
Vechi 16.02.2010, 10:19:07
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Da, dar vezi tu...am mai vazut ca pentru unele gospodine gatitul de post cam e o problema, in sensul ca ajung cateodata in lipsa de idei...
Daca mie mie de exemplu imi plac: cartofii prajiti, salata de vinete, ardeii copti, mancarea de cartofi, cartofi natur...mi-ar mai ramane doar sa adopt stilul de viata al chinezilor . Post usor!
Ei, acum... fiecare dupa puteri. Depinde de soti. Cand ei nu au nici o problema in a manca aceeasi mancare sau chestii foarte simple, nesofisticate, sotiei ii este usor in post. Insa cand sotul are pretentii "pentru a posti", anume sa aibe si de'aia, si de'ai'lalta... atunci este mai greu.

De exemplu. Imi plac chips'urile. Bun... ele nu sunt de foame, cat sunt de pofta.
Cand vreau sa imi cumpar de la un magazin, trec mai departe. Merg acasa si mananc ce am.

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Un exercitiu care merita facut in post: sa invatam sa ascultam tacerea.
Da, tacerea mi se pare si mie o lucrare foarte mare si folositoare.
Insa imi este atat de greu. Deprinderea cu vorba multa se vindeca greu.

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Daca omului ii place sa manance mere si mananca 10 mere pe zi, in post ar trebui sa incerce sa manance numai 5.
Daca ii place sa bea 3 cafele pe zi, sa incerce in post sa bea doar una.
Pentru ca daca noi nu reusim sa ne infranam de la aceste lucruri marunte si sa ne taiem voia si sa nu sa facem pe placul papilelor gustative, cum ne vom putea oare infrana de la manie, invidie, defaimare ?
Exact. Bine alcatuita ideea pe care o gandesc si eu.

Reply With Quote